Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσπαθεί να τα «μαζέψει» επικοινωνιακά η κυβέρνηση

Τις επικοινωνιακές εντυπώσεις από τη μη προφυλάκιση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου προσπαθεί να «μαζέψει» η κυβέρνηση.

samaras
www.fosphotos.com/Alexandros Katsis
Τις επικοινωνιακές εντυπώσεις από την προσωρινή απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου προσπαθεί να «μαζέψει» η κυβέρνηση, ενώ ανακούφιση στο πρωθυπουργικό επιτελείο προκάλεσε η ανακοίνωση της προφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος χθες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ οργή επικρατούσε μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην υπόθεση, τόσο πριν και μετά τη σύλληψη, όσο και στον απόηχο της χθεσινής απόφασης, η οποία προκάλεσε επικοινωνιακό πανικό, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια περί «εντολής Σαμαρά» για το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής, είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να παρέμβει χθες από την Ουάσιγκτον, όπου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λέγοντας: «Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι, κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα» και προσθέτοντας: «Η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα».

Το πρωί της Πέμπτης ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον Ant1 παραδέχτηκε ότι ο κ.Σαμαράς εξεπλάγη με την απόφαση του ανακριτή να μην προφυλακίσει τους Παναγιώταρο, Μίχο και Κασιδιάρη. 

Επίσης, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών, αφήνοντας την Χρυσή Αυγή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By