Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσπαθεί ο Ναπολιτάνο να αποφύγει τις εκλογές

Ο πρόεδρος της Ιταλίας θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να μην αναγκασθεί να διαλύσει τη βουλή

italianapolitanoΟ Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επιβεβαίωσε και σήμερα την πρόθεσή του να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να μην αναγκασθεί να διαλύσει την βουλή και την γερουσία και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Θα προσπαθήσω να διαπιστώσω, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην λήξει πρόωρα η νομοθετική περίοδος», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους στην Νάπολη.

«Θα προχωρήσω έχοντας υπόψη την διαχείριση των προηγούμενων κρίσεων, ιδίως εκείνων των κυβερνήσεων του Ρομάνο Πρόντι», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα αναμένεται να συναντηθεί, σήμερα το απόγευμα, με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να συζητήσουν, σε βάθος, τις τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής κατάστασης αλλά και τις πλέον πρόσφορες μελλοντικές κινήσεις τους.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, πάντως, χαρακτήρισε, μέσω διαδικτύου, «παραληρηματική» την κίνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (ο οποίος ζήτησε , χθες, την παραίτηση των πέντε υπουργών της κεντροδεξιάς) προσθέτοντας ότι «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τα προσωπικά του συμφέροντα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By