Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προσφεύγει δικαστικά για τη φορολογία των ακινήτων ο Σκυλακάκης

Κατά της παράνομης μη προσαρμογής των «αντικειμενικών» αξιών θα κινηθεί δικαστικά η Δράση

skylakakis

Δικαστική προσφυγή για τη φορολογία των ακινήτων και ειδικότερα κατά της παράνομης μη προσαρμογής των «αντικειμενικών» αξιών προαναγγέλλει ο πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Θα στραφούμε δικαστικά κατά της παράνομης μη προσαρμογής των «αντικειμενικών» αξιών, με την οποία η κυβέρνηση φορολογεί ανύπαρκτη περιουσία. Κάτι που παραβιάζει και την μνημονιακή υποχρέωση (οι «αντικειμενικές» που ισχύουν από το 2007, έπρεπε να είχαν προσαρμοστεί στις πραγματικές από τον Ιούνιο του 2012 με βάση το μνημόνιο), αλλά και τον νόμο περί αντικειμενικών, που προβλέπει προσαρμογή ανά διετία», λέει σε συνέντευξη του στη Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία ο κ.Σκυλακάκης, δηλώνοντας ότι: «Η κυβέρνηση παρανομεί».

Ο κ.Σκυλακάκης μάλιστα αμφισβητεί την κυβερνητική γραμμή πως ό,τι και να αλλάξει στο ενιαίο φόρο ακινήτων, ο στόχος είσπραξης 2,9 δισ. ευρώ πρέπει να τηρηθεί διότι αποτελεί διεθνή δέσμευση της χώρας.

«Στην τρόικα έχουμε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε πλεόνασμα. Η τρόικα εξ αρχής δήλωνε –και δεν το τήρησε ποτέ- ότι προτιμούσε η μείωση του ελλείμματος να προέλθει από μείωση δαπανών και όχι από αύξηση των φόρων», σχολιάζει και προτείνει για να μειωθεί η φορολογία: «Να σταματήσει η κυβέρνηση τις νέες προσλήψεις (8000 το 2014), να σταματήσει τα εφάπαξ και τις συντάξεις από τα 50, σε ανθρώπους που δεν πλήρωσαν ποτέ ανάλογες εισφορές, να σταματήσει τη μισθοδοσία από το δημόσιο των υπαλλήλων που βλάπτουν ή δεν αποδίδουν, να πάψει να διατηρεί οργανισμούς που προ πολλού έπρεπε να έχουν κλείσει ή αποκρατικοποιηθεί.»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By