Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προσφυγή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΣτΕ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Με το αίτημα να κριθεί αντισυνταγματικό το νέο σύστημα αξιολόγησης

dimosio650_231113

Με το αίτημα να κριθεί αντισυνταγματικό το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσια και να ακυρωθούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις «που παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου», προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα επισημαίνουν πως το νέο σύστημα «δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α” Βαθμού».

Η προσφυγή αυτή προς το ΣτΕ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 10 Οκτωβρίου 2014.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιχειρούν μέσω μιας απλής Εγκυκλίου να επεκτείνουν τις διατάξεις του Ν.4250/2014, να εισάγουν την αξιολόγηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν τέλει (αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) να δημιουργήσουν δεξαμενές διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων» και χαρακτηρίζουν τις διαδικασίες «παράνομες» και «επιζήμιες» τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ταυτόχρονα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απέστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καλώντας τις ηγεσίες τους «να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α” Βαθμού».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α” Βαθμού και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης «που με εγκυκλίους επιχειρεί να απολύσει εργαζόμενους μέσω μιας κατ΄ επίφαση «αξιολόγησης», που μόνο επιζήμια θα αποβεί για την λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, που οδηγούνται στο θυσιαστήριο των μνημονίων».

By