Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προσφυγή της Ουρουγουάης στο CAS για τον Σουάρες!

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού της Λωζάνης (CAS) θα προσφύγει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης προκειμένου να μειώσει την ποινή που επιβλήθηκε από τη FIFA στον Λουίς Σουάρες.

thumbnail (5)

«Υπάρχει ένας δρόμος να διασχίσουμε και νομίζω ότι η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί», δήλωσε στον Τύπο ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας (AUF), Αλεχάντρο Μπάλμπι. Είπε ακόμη ότι εξεπλάγην από την επιβεβαίωση της απόφασης που εκδόθηκε από τη FIFA και προειδοποίησε ότι ο δρόμος για την προσπάθεια μείωσης της ποινής οδηγεί πλέον στο CAS, «ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο οποίο έχουμε εναποθέσει πολλές ελπίδες».

Να θυμίσουμε πως η FIFA ανακοίνωσε πως δεν κάνει δεκτή την έφεση της Ομοσπονδίας αλλά και του παίκτη για την μείωση της τιμωρίας που του επιβλήθηκε για το… δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κιελίνι, στον αγώνα με την Ιταλία. Δηλαδή η FIFA επιβεβαίωσε την τιμωρία για αποκλεισμό 9 αγώνων σε διεθνές επίπεδο (απομένουν 8), τον τετράμηνο αποκλεισμό του παίκτη από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, αλλά και το πρόστιμο ύψους 82.000 ευρώ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης θα ζητήσει άμεσα από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA τους λόγους για την επικύρωση της ποινής του ποδοσφαιριστή και θα έχει 21 ημέρες για την προσφυγή στο CAS.

Ο Αλεχάντρο Μπάλμπι είπε ακόμα: «Υπάρχει μια μακρά σειρά προσφυγών που είχαν αίσια κατάληξη. Γι’ αυτό τον λόγο είμαι πολύ σίγουρος ότι θα υπάρξει μείωση». Ο Μπάλμπι γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον Σουάρες και διαπίστωσε ότι είναι ήσυχος, αν και απογοητευμένος, γιατί ήλπιζε σε μείωση της ποινής…

 

By