Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προτίμησαν το δισκοπότηρο από τα λεφτά

Άφησαν τα λεφτά και προτίμησαν τα ιερά σκεύη οι διαρρήκτες σε εκκλησία της Κρήτης

iera_skeuh600

Προτίμηση στα «Θεία» και όχι στα επίγεια αγαθά έδειξαν οι κλέφτες που διέρρηξαν μία εκκλησία στο Ηράκλειο της Κρήτης. ία…ανορθόδοξη διάρρηξη διαπίστωσε ο ιερέας της εκκλησίας Αγ. Πνεύματος στην Λοφούπολη χθες, καθώς άγνωστοι αφαίρεσαν αντικείμενα απαραίτητα για την τέλεση της Λειτουργίας, αλλά όχι σημαντικής αντικειμενικής αξίας.

Άγνωστοι βεβήλωσαν τον ιερό ναό του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή Λοφούπολη, αντί όμως να κατευθυνθούν στο Ταμείο του ναού…προχώρησαν προς την Αγία Τράπεζα απ” όπου αφαίρεσαν το Ευαγγέλιο, το Δισκοπότηρο και τα αντιμήσια, αντικείμενα απαραίτητα για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Την περίεργη αυτή διάρρηξη διαπίστωσε ο ιερέας της Εκκλησίας,  ο οποίος τόνισε μετά ότι τα σκεύη που αφαιρέθηκαν δεν είχαν σημαντική αντικειμενική αξία σε σύγκριση με άλλα αντικείμενα και εικόνες της εκκλησίας.

Η περίεργη αυτή διάρρηξη έχει δημιουργήσει απορίες στους κύκλους της Αρχιεπισκοπής καθώς η προσοχή στρέφεται στον αιτία που κλάπηκαν αντικείμενα, απαραίτητα για την τέλεση της Λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη διάρρηξη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά περιστατικών που αφορούν στις βεβηλώσεις ιερών ναών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By