Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προφυλάκιση Λαυρεντιάδη για το «συμβόλαιο θανάτου»

Ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας που κρατείται ήδη για την υπόθεση της Proton

laurendiadis622_241013

Προφυλακιστέος και για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας τον Ιούνιο του 2012, κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στην 10η ειδική ανακρίτρια, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο επιχειρηματίας που απολογήθηκε στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατηγορία που του αποδίδεται.

Η κατηγορία σε βάρος του Λαυρεντιάδη αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου τον Ιούνιο του 2012, στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ. Στην υπόθεση ενεπλάκη ο πυροσβέστης ο οποίος συνέστησε στον φερόμενο ως «εντολοδόχο» έναν 46χρονο ο οποίος ανέλαβε έναντι 25 χιλιάδων ευρώ να σκοτώσει με πιστόλι τον Ανδρεαδάκη.

Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό και έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση αποστολής παγιδευμένου πακέτου την οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν ένας 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 27 ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By