Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προφυλακιστέοι οι δύο 30χρονοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορούνται για συμμετοχή στην  οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

antitromokratiki

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτη Μόκκα, οι δυο 30χρονοι που συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τις πρόσφατες επιθέσεις για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης ως επιμέρους ενέργειες του Σχεδίου Φοίνικας.

Πρόκειται για τη βομβιστική επίθεση στο Ι.Χ. της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, που σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου, για τη βομβιστική επίθεση σε Ι.Χ. υπαρχιφύλακα εσωτερικών φρουρών των φυλακών Ναυπλίου που σημειώθηκε στο Άργος στις 13 Ιουνίου και για την αποστολή φακέλου παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη που είχε ως παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ Κρυονερίου είχε αναφλεγεί φάκελος ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί με αναγραφόμενη διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη και ως αποστολέα έφερε τον αδελφό του παραλήπτη.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν την προηγούμενη Πέμπτη 11 Ιουλίου από την Αντιτρομοκρατική στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ερευνών σε διαμέρισμα στην περιοχή Σταυρούπολη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By