Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προφυλακιστέος ο Αθ. Τσόρβας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

 Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε  ότι το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα κινητοποιήθηκε γιατί πίστευε ότι θα πάνε για «διανομή ψαριών»

xrisiA

Προφυλακιστέος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε ο 36χρονος Αθανάσιος Τσόρβας. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε  ότι το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κινητοποιήθηκε γιατί πίστευε ότι θα πάνε για «διανομή ψαριών».

Ο 36χρονος που φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του μουσικού, Γιώργου Ρουπακιά, αρνείται ότι βρισκόταν στο επίμαχο αυτοκίνητο και υποστήριξε ότι ενώ ήταν με το δικό του όχημα στη Λεωφόρο Θηβών λίγο πριν από τις 11.30 μ.μ. έλαβε κι αυτός μήνυμα στο κινητό του για να πάει στα γραφεία  της Νίκαιας: «Φτάνοντας στη διασταύρωση «Δηλαβέρι» έλαβα μήνυμα με αποστολέα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και με περιεχόμενο «Όσοι είστε κοντά στα γραφεία και θέλετε να βοηθήσετε, ελάτε». Σκέφτηκα ότι μας καλούσαν για να πάμε να κουβαλήσουμε ψάρια γιατί μας είχαν πει για επικείμενη διανομή».

Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, στον δρόμο αναγνώρισε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και το ακολούθησε νομίζοντας και πάλι πως «κατευθύνονταν προς την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου» πλην όμως  -όπως υποστηρίζει- το έχασε από μπροστά του, όταν ο Ρουπακιάς  μπήκε ανάποδα στην οδό Τσαλδάρη.

Στο μεταξύ, στοιχεία για διακίνηση όπλων από βουλευτές της Χρυσής Αυγής  και άλλες παράνομες δραστηριότητες έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης προστατευόμενος μάρτυρας, προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος και κατέθεσε πως υπήρξε γραμματέας της τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής  στα νότια προάστια.

Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας φέρεται να  υποστήριξε ότι είχε ακούσει πως χρηματοδοτούν το κόμμα «δύο μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές», πλην όμως δεν θέλησε να τους κατονομάσει «επί του παρόντος» καθώς, όπως είπε, «δεν έχει διασταυρώσει αυτήν την πληροφορία».

Εξάλλου, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος των γονέων του φερόμενου ως συνεργού του Ρουπακιά καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοβολίδες, σε σάκο με ρουχισμό που προόριζαν για τον κρατούμενο.

Ο φερόμενος ως συνεργός του Ρουπακιά κρατείται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να μεταχθεί αύριο στις φυλακές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By