Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προχωράει η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη

Στα βήματα που απαιτούνται για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία στην Ελλάδα προχωρούν οι ελληνικές αρχές

aggelos-filipidis-arxeiou

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του πρώην διοικητή του Τ.Τ. και αυτό με τη σειρά του τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.

Στη συνέχεια τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση.

Διαμαρτύρεται ο Φιλιππίδης

Για το διεθνές ένταλμα της σύλληψής του διαμαρτύρεται ο Άγγελος Φιλιππίδης με έγγραφό του, μέσω του συνηγόρου του Αθανάσιου Βαρλάμη, το οποίο απευθύνεται στον εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή αρμόδιο για την έκδοση εντάλματος.

Ο πρώην προέδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη ζητά την επίσπευση της έκδοσής του στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι ουδέποτε οι δικαστικές αρχές τον κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις πριν ακόμη προχωρήσουν στην έκδοση του εντάλματος και χαρακτηρίζει τη σύλληψή του «απρόσμενη και απαράδεκτη».

Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του προτού συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, του δήλωσε εγγράφως, ώστε να ενημερωθεί ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:
Αυτό είναι το εισιτήριο επιστροφής του Άγγελου Φιλιππίδη
Ξεκινούν οι απολογίες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Υπόθεση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στην Ελλάδα θα εκδοθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης

(Visited 1 times, 1 visits today)
By