Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προχωρούν σε ίδρυση κόμματος οι διεγραμμένοι της ΔΗΜΑΡ

Επιβεβαιώνονται οι αποκλειστικές πληροφορίες του thepaper.gr

 

voudouris kouvelisΜια ακόμη πολιτική κίνηση είναι στα «σκαριά» καθώς – όπως είχε αποκαλύψει το thepaper.gr – ομάδα πρώην μελών της ΔΗΜΑΡ  την περασμένη Κυριακή αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα από την απλή αποστασιοποίηση.

Στην κίνηση αυτή πρωτοστατούν οι δύο διαγραφέντες βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς ενώ μετέχουν δεκάδες στελέχη από όλη την Ελλάδα, που έχουν αποσκιρτήσει από την ΔΗΜΑΡ την οποία θεωρούν ανίκανη να αποτελέσει έναν εναλλακτικό πόλο για την Κεντροαριστερά.

Για την ώρα αυτοαποκαλούνται «ομάδα πρωτοβουλίας για μια αριστερή προοπτική»  και όπως αναφέρουν οι ίδιοι «σε πανελλαδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου, με τη συμμετοχή πρώην μελών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανένταχτων πολιτών, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής κίνησης στο χώρο της αριστεράς».

Όπως τονίζουν, «στη σύσκεψη ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αναγκαιότητα διατύπωσης μιας αριστερής εναλλακτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση, καθώς και η ανάγκη για την ενότητα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων».

Επίσης, αναδείχθηκε συντονιστική επιτροπή η οποία εξουσιοδοτήθηκε να  συζητήσει με άλλες κινήσεις το χώρου και να διατυπώσει κείμενο πολιτικών θέσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί -εντός διμήνου- σε νέα πανελλαδική συνδιάσκεψη.

 

By