Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πρωτιά» για τους Κινέζους τουρίστες

83 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 102 δις δολάρια το 2012.

Copyright: Reuters
Copyright: Reuters

Μόνο τσιγκούνηδες δεν αποδεικνύονται οι Κινέζοι τουρίστες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ξεπέρασαν και τους Γερμανούς. Οι Κινέζοι ταξιδεύουν οργανωμένα και ψωνίζουν πολύ κυρίως προϊόντα πολυτελείας. Είναι γνωστές οι ουρές Κινέζων έξω από το κατάστημα της  Louis Vuitton στο Παρίσι.

Σε σχέση με το 2011 οι Κινέζοι ξόδεψαν 41% περισσότερα και ξεπέρασαν Γερμανούς και Αμερικανούς. Οι Γερμανοί ξόδεψαν 84 δις δολάρια όπως και οι Αμερικανοί.

Στις χώρες που η μεσαία τάξη μεγαλώνει και αναπτύσσεται όπως η Ρωσία και η Βραζιλία αυξάνονται και τα έξοδα για διακοπές.

Στον αντίποδα χώρες που είτε έπληξε η κρίση, όπως η Ιταλία, ή χώρες που αγγίζει η κρίση όπως η Γαλλία με εμφανή μείωση εξόδων για διακοπές από τους πολίτες.

«Η εντυπωσιακή αύξηση των δαπανών του τουρισμού από την Κίνα και τη Ρωσία αντικατοπτρίζει την είσοδο στην τουριστική αγορά της αυξανόμενης μεσαίας τάξης από αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Τάλεμπ Ριφάι.

Η Γερμανική Ένωση Πρακτόρων Ταξιδίων (DRV), είπε ότι ήταν αναμενόμενο ότι οι Κινέζοι θα ξεπεράσουν τελικά τους Γερμανούς από την άποψη των δαπανών, δεδομένου ότι η χώρα είχε περισσότερους κατοίκους από τη Βόρεια Αμερική, τη Ρωσία και την Ευρώπη μαζί.

Η Κίνα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο του τουρισμού καθώς τα διαθέσιμα εισοδήματα για διακοπές μεγαλώνουν. 83 εκατομμύρια τουρίστες βγήκαν από την Κίνα το 2012 την στιγμή που το 2000 είχαν ταξιδέψει 10 εκατομμύρια Κινέζοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By