Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Εδώ και τώρα η Γερμανία να πληρώσει αυτά που χρωστά στον ελληνικό λαό»

koutsoubasA

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ανακινεί το ΚΚΕ, διά στόματος του γγ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ ανακοίνωσε σχετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει το ΚΚΕ σε συνεργασία με την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ.

«Ξεκινάμε από μια κοινή δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, η οποία σήμερα κιόλας θα σταλεί στη Σύνοδο Κορυφής, στους αρχηγούς των κρατών, στις κυβερνήσεις όλων των κρατών – μελών της ΕΕ, ενώ άμεσα θα κατατεθεί ψήφισμα- δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έτσι ώστε να προβληθεί αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ) για το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Ταυτόχρονα καταλήξαμε και σε μια σειρά άλλες σημαντικές ενέργειες το επόμενο διάστημα τόσο στην Ελλάδα, στη βουλή, στο μαζικό λαϊκό κίνημα όσο και στο εξωτερικό, στο ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, σε άλλες χώρες της ΕΕ. Πρέπει εδώ και τώρα η Γερμανία να πληρώσει αυτά που χρωστά στον ελληνικό λαό. Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο θα πρέπει να επιστραφεί αμέσως, οι γερμανικές αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές, για τα θύματα των δυνάμεων κατοχής των ναζιστών, την περίοδο εκείνη, καθώς επίσης και η επιστροφή όλων των αρχαιοτήτων, του πλούτου αυτού που έχουν ουσιαστικά κλέψει από τον ελληνικό λαό, από την πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

By