Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πρωτόπαπας για υποβρύχια: Η Παπανδρέου δεν έκανε καμία έρευνα

«Η συγκεκριμένη σύμβαση είχε εξεταστεί ενδελεχώς. Δεν είχε κανείς τίποτα να κρύψει, πολύ περισσότερο ο κ. Βενιζέλος»

protopappasAAA

Στο θέμα της  δικογραφίας για τα υποβρύχια που έφθασε στη Βουλή, αλλά στην εισαγγελέα  Πόπη Παπανδρέου αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στον Real Fm.  

«Η συγκεκριμένη σύμβαση είχε εξεταστεί ενδελεχώς. Δεν είχε κανείς τίποτα να κρύψει, πολύ περισσότερο ο κ. Βενιζέλος. Η κ. Κωνσταντοπούλου, πήρε τα πρακτικά της Βουλής από την εξεταστική όπως ήταν και τα έστειλε στην εισαγγελία», τόνισε συγκεκριμένα.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η υπόθεση έκλεισε, αφού έγινε η ψηφοφορία στη Βουλή.  «Όταν μια υπόθεση εκδικαστεί από αυτόν που είναι αρμόδιος και αρμόδια για τους υπουργούς είναι η Βουλή, δεν μπορεί να επανέρχεται. Εκδικάστηκε, έγινε η ψηφοφορία. Η κ. Παπανδρέου, όφειλε αν ήθελε, να ξαναστείλει πίσω την δικογραφία» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτόπαπας άσκησε δριμεία κριτική στην ενέργεια της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς να στείλει στην Ολομέλεια τα πρακτικά της Βουλής ως… δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κάνει καμία έρευνα. «Υπάρχει θέμα συνταγματικό. Ξέρει η κ. Παπανδρέου ότι η Βουλή, έχει απορρίψει, με τα ίδια στοιχεία, αίτημα για σύσταση εξεταστικής, δεν κάνει καμία έρευνα, δεν προσθέτει κανένα στοιχείο και στέλνει πίσω στη Βουλή, αλλά κάνει κρίση η ίδια και εκεί είναι το πρόβλημα και λέει ότι προκύπτουν στοιχεία εις βάρος του κ. Βενιζέλου» υπογράμμισε με νόημα.

Και προσθέσε : «Δεν έκανε καμία έρευνα επί του θέματος για να κάνει κρίση. Οφείλει να στείλει τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή. Ή αν ήθελε να κάνει κρίση, έπρεπε να φωνάξει μάρτυρες και να διατάξει προκαταρκτική για την υπόθεση. Δεν κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο, βγάζει συμπέρασμα σε μια ιστορία που η Βουλή έχει κρίνει και έχει καταλήξει. Δεν υπάρχουν καινούρια πράγματα», τόνισε

By