Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο πρόγραμμα για 75.000 άνεργους νέους το 2014

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών.

fosphotos.com
fosphotos.com

Τη διεύρυνση του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών» το 2014, προανήγγειλε ο υπουργός Eργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Προετοιμασία Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

«Θα αξιολογήσουμε καταρχήν το τρέχον πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», ένα πρόγραμμα το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα ελκυστικό για 126.000 νέους που υπέβαλλαν αιτήσεις. Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες βελτιώσεις και η νέα χρονιά θα εγκαινιαστεί με τη διεύρυνση του συγκεκριμένου προγράμματος», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «75.000 θα είναι οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης που θα προσφερθούν στους νέους. Και ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του τρέχοντος προγράμματος 15.000 άτομα θα απασχοληθούν στον τουρισμό. Επιπλέον, άλλες 10.000 θέσεις θα διατεθούν στον τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική αυτή την περίοδο, δηλαδή στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέα. Θα κινηθούμε και πάλι με γνώμονα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και την επικέντρωση σε κρίσιμους οικονομικούς τομείς, αρχίζοντας την προετοιμασία μας ήδη από τον Οκτώβριο».

Επίσης, τόνισε ότι «θα διασφαλίσουμε μια κρίσιμη παράμετρο: τα προγράμματα να μην ανακυκλώνουν την ανεργία αλλά να συνεισφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

«Το 2014, στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς τα κονδύλια του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης έτσι ώστε οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας να είναι ταχύτατες και βαθιές. Το 2014, πρώτη χρονιά της νέας προγραμματικής περιόδου, εγκαινιάζουμε την νέα περίοδο, κάνουμε ποδαρικό στη νέα προγραμματική περίοδο, με μια σημαντική και επιθετική πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων», πρόσθεσε.

«Διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τις επενδύσεις στο πολυτιμότερο μας αγαθό: τους ανθρώπους της χώρας μας», τόνισε.

«Θα πρέπει στη νέα προγραμματική περίοδο να προχωρήσουμε σε πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις και να αναζητήσουμε συνέργειες για τις δράσεις μας», συνέχισε.

«Να αφήσουμε τα γενικού χαρακτήρα προγράμματα, να βελτιώσουμε ριζικά τη στόχευση και εξειδίκευσή τους, ιδίως με τη μορφή ολοκληρωμένων εθνικών σχεδίων δράσης τόσο για την απασχόληση όσο και για την κοινωνική προστασία», συμπλήρωσε.

«Μπορούμε να πούμε για πρώτη φορά με σιγουριά ότι το 2013 η ανεργία τραβάει χειρόφρενο και το 2014 θα αρχίσει η αποκλιμάκωσή της», εκτιμά ο κ. Βρούτσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By