Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας: Ένταξη στη Ρωσία μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Η ηγεσία της Κριμαίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με το εάν η περιοχή πρέπει να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία

crimea600_060314

Ο ηγέτης του φιλο-ρωσικού περιφερειακού κοινοβουλίου στην Κριμαία δεσμεύτηκε το Σάββατο ότι η περιοχή θα αποτελέσει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πριν από το τέλος του μήνα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η διαδικασία μετάβασης σε μια νέα νομική δομή είναι περίπλοκη. Αλλά υποθέτουμε ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων Itar-Tass.

Η ηγεσία της Κριμαίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με το εάν η περιοχή πρέπει να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Κωνσταντίνοφ υποσχέθηκε σε δασκάλους, γιατρούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους ότι το εισόδημά τους θα αυξηθεί κατά τέσσερις φορές με την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει ήδη λάβει επίσημα μέτρα για την ενσωμάτωση της χερσονήσου, ωστόσο η νέα ουκρανική κυβέρνηση καθώς και η διεθνής κοινότητα έχουν καταδικάσει το δημοψήφισμα ως παράνομο.

By