Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόεδρο της Δημοκρατίας «βγάζει» το Καραϊσκάκη

«Είμαι αισιόδοξος για τους 180»

karaiskaki

Λύση στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής έδωσε η κερκίδα της ελληνικής βουλής στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης το βράδυ της Τετάρτης. Την παράσταση, εκτός από τον Ρομπέρτο, έκλεψε ο Γιάννης Τραγάκης ενώ βουλευτές όλων των κομμάτων πανηγύρισαν μαζί τον θρίαμβο του Ολυμπιακού κόντρα στη Γιουβέντους, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

Είναι δυνατόν οι αποκρούσεις που έκανε ο Ρομπέρτο στον νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους να αυξήσουν την αισιοδοξία γαλάζιων βουλευτών ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή; Και όμως συνέβη αυτό στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Ι. Τραγάκης σε κάθε απόκρουση του τερματοφύλακα των Ερυθρολεύκων έλεγε σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που κάθονταν πλάι του ότι «είμαι αισιόδοξος για τους 180».

Αν εξαιρέσει κανείς τον (παλαίμαχο και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας) Κ. Πολυχρονίου, που ρωτούσε και αυτός συνεχώς «τι θα γίνει, ρε Γιάννη, θα πιάσουμε τους 180;», οι υπόλοιποι παλαίμαχοι Δαρίβας και Αγγελής είχαν στρέψει περισσότερο το ενδιαφέρον τους στο να μη φάει κανένα γκολ ο Ρομπέρτο σε κάποιες από τις επιθέσεις της Γιουβέντους.

Αλλά ο κ. Τραγάκης φαινόταν ασυγκράτητος στην κερκίδα, κυρίως μετά το γκολ του Ολυμπιακού. Πέραν του γεγονότος ότι έστελνε συνεχώς… φιλάκια στον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο που καθόταν κάπως μακριά του, έκανε και για άλλη μία φορά τον… κόουτς του Ολυμπιακού. Φώναζε, για παράδειγμα, μπας και τον άκουγε ο Μίτσελ ότι ο Αμπιντάλ είναι…«γέρος» και κουράζεται εύκολα, ότι ο Κασάμι είναι μεν ψηλός, αλλά δεν… πηδάει (αυτό το έλεγε προτού σκοράρει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού), έκανε αναλύσεις του παιχνιδιού και του… σωματότυπου των ποδοσφαιριστών στους Τ. Νεράντζη και Κ. Αρβανιτόπουλο και πανηγύρισε το γκολ ωσάν να ήταν στη Θύρα 7.

Το ποδόσφαιρο ενώνει τους πολιτικούς όλων των κομμάτων. Υπήρξε στις κερκίδες του «Καραϊσκάκης» πλήρης ομοψυχία, συναίνεση και κατανόηση. Κανένας δεν διαφωνούσε με κανέναν και εάν εξαιρέσει κανείς έναν βουλευτή που έβριζε (κατά την έξοδό του) σκαιότατα τους εν Ελλάδι αντιπάλους του Ολυμπιακού, το κλίμα και η ατμόσφαιρα που υπήρξε στο γήπεδο θα το ζήλευε και η Βουλή των Ελλήνων. Τους ένωσε ο… Ρομπέρτο».

By