Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόσκληση για ενδελεχή έλεγχο στον ΟΚΑΝΑ από την Μένη Μαλλιώρη

Διαψεύδει η διοίκηση του Οργανισμού τα περί ελλειμμάτων

41112081A0CD41CD9D5D0977E215895D

«Οι πόρτες του ΟΚΑΝΑ είναι ανοιχτές για οποιονδήποτε έλεγχο», δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Μένη Μαλλιώρη με αφορμή τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή για «τρύπα» 8,4 εκατ. στα ταμεία του.

Όπως είπε, ό,τι ζητήθηκε «το ελέγξαμε και στάλθηκε στην υφυπουργό». Δήλωσε ακόμη ότι η ίδια δεν αρνείται να δώσει στοιχεία ωστόσο, ανέφερε πως «από τα 73 κέντρα πρόληψης, τα 40 λαμβάνουν χρήματα χωρίς να αποστέλλουν στοιχεία για το πού τα διαθέτουν».

Η κ. Μαλλιώρη υποστήριξε επίσης ότι «δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες στον ΟΚΑΝΑ», τονίζοντας ότι η ίδια έχει κινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Όσον αφορά τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα 5 εκατομμύρια που αναζητούνται, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ σημείωσε πως «θα μας απαντήσει το δικαστήριο πού πήγαν», καθώς -όπως είπε- από τον Ιανουάριο του 2013 έχει καταθέσει αγωγή κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία εκδικάζεται τον Φεβρουάριο του 2014.

Σχετικά με το γενόσημο υποκατάστατο φάρμακο, η κ. Μαλλιώρη εξήγησε ότι «όλα ξεκίνησαν, όταν η ίδια ζήτησε να γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια ενός νέου, φθηνότερου γενόσημου». Ο ΟΚΑΝΑ δεν έκανε ποτέ έκτακτη εισαγωγή, συμπλήρωσε, ενώ «η ίδια η παραγωγός εταιρεία έφερε σε συνεννόηση με τον ΕΟΦ στην Ελλάδα το χάπι αυτό, που έχει την ιδιότητα να διαλύεται πιο γρήγορα μέσα στο στόμα».

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε τον Οργανισμό το 2010 από την προηγούμενη διοίκηση με χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ και με υπερκοστολογήσεις έργων.

«Μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, είμαι πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, μόνον ο υπουργός μπορεί να με καταργήσει», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By