Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρόσκληση Τσίπρα προς όλους τους Ευρωπαίους πολίτες

Τι δήλωσε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περιοδικό New Europe για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

tsiprasA

Προσκλητήριο «που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης που έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες, ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους ή τα κόμματα που υποστηρίζουν» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε άρθρο του στο περιοδικό New Europe.

Παρουσιάζοντας το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς του, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι είναι μία υποψηφιότητα που διεκδικεί την εντολή να φέρει στην Ευρώπη την ελπίδα και την αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποκάλυψε τις ανεπάρκειες και τα όρια που έχει η διαδικασία της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Πρόκειται, αναφέρει χαρακτηριστικά, για μία ολοκλήρωση που στηρίζεται στη χρηματοοικονομική φιλελευθεροποίηση και σε μια νομισματική ένωση, η οποία προωθείται από ένα ομοίωμα της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας που ακούει στο όνομα «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By