Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόσκληση Χόγιερ σε Έλληνες επιχειρηματίες για χρηματοδότηση προτάσεων

«Ελάτε με καλές προτάσεις και θα τις χρηματοδοτήσουμε. Μπορούμε να βάλουμε εμείς την πραγματογνωμοσύνη ώστε να εξελίξετε καλύτερα το επενδυτικό σχέδιο. Δοκιμάστε»

european-investment-bank

Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να παρουσιάσουν καλές επενδυτικές προτάσεις που θα έχουν την στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), απευθύνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ, με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Ελάτε με καλές προτάσεις και θα τις χρηματοδοτήσουμε. Μπορούμε να βάλουμε εμείς την πραγματογνωμοσύνη ώστε να εξελίξετε καλύτερα το επενδυτικό σχέδιο. Δοκιμάστε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δημόσιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του κόσμου.

«Οι Έλληνες δεν είναι φιλόδοξοι με τις ελληνικές επενδύσεις. Προτιμούν να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα», αναφέρει μεταξύ άλλων κ. Χόγιερ.

Επισημαίνει επίσης ότι η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, τόσο στον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. «Ικανότητες υπάρχουν, αν πάτε σε επιστημονικά κέντρα θα βρείτε Έλληνες ερευνητές διεθνώς αναγνωρισμένους», επισημαίνει.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Χόγιερ, μόνο το 2013 η ΕΤΕπ υπέγραψε δανειακές συμβάσεις συνολικής αξίας 1,456 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, εντός του 2013 εκταμιεύθηκαν 1,174 δισ. ευρώ για προγράμματα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για επενδύσεις σε υποδομές, στην ενέργεια και στην αστική ανάπτυξη.

By