Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσληψη των υπαλλήλων των γραφείων τους από τους βουλευτές πρότεινε η Ε. Χριστοφιλοπούλου

Οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν με τον ίδιο τρόπο που αξιολογούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι

mitsotakis xristofilopoulou fosphotos

H υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου πρότεινε σήμερα «οι ίδιοι οι βουλευτές να έχουν την ευθύνη των προσλήψεων όσων υπαλλήλων δικαιούνται και να μην αποσπώνται δημόσιοι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες τους» καθώς προέκυψε θέμα με τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία και την αξιολόγησή τους.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, σημείωσε ότι οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν με τον ίδιο τρόπο που αξιολογούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι που είχε δηλώσει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ότι «δεν επιφέρει καμία επίπτωση στους υπαλλήλους που θα κριθούν με χαμηλή βαθμολογία», και πρόσθεσε ότι «μπορεί να τους προσφερθούν ευκαιρίες επιμόρφωσης, αλλαγής αντικειμένου ή να τους γίνουν συστάσεις για να γίνουν αποδοτικότεροι».

Επίσης, η κ. Χριστοφιλοπούλου, έκανε γνωστό ότι στο υπουργείο «σχεδιάζουμε το μεγάλο χάρτη της κινητικότητας, χωρίς διαθεσιμότητα και απολύσεις για το 2015, κάτι που πετύχαμε με σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Επίσης, για τη στάση των αστυνομικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών απέναντι στις απολυμένες καθαρίστριες, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Ελληνική Αστυνομία, για την πρόληψη φαινομένων σαν αυτά που είδαμε με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Θέλουμε μια αστυνομία που θα προστατεύει τους πολίτες, την πολιτεία και τους θεσμούς, αλλά δε θα επιτίθεται χωρίς αιτία».

By