Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόστιμο- μαμούθ στη Hewlett- Packard

Στελέχη της θυγατρικής της Hewlett-Packard στη Ρωσία είχαν δημιουργήσει μυστικό ταμείο πολλών εκατ. δολαρίων, για να χρηματοδοτούνται διεφθαρμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι και να παίρνει η εταιρεία διαγωνισμούς

hewlett-packard

Αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε την εταιρεία πληροφορικής Hewlett-Packard επιβάλλοντας πρόστιμο 58,77 εκατομμυρίων δολαρίων για δωροδοκία Ρώσων αξιωματούχων προκειμένου να κερδίσει μια σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στελέχη της θυγατρικής της Hewlett-Packard στη Ρωσία είχαν δημιουργήσει μυστικό ταμείο πολλών εκατ. δολαρίων, για να χρηματοδοτούνται διεφθαρμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι και να παίρνει η εταιρεία διαγωνισμούς.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Λόουελ Γένσεν επέβαλε την ποινή αφού πρώτα η εταιρεία ομολόγησε την ενοχή της, κρίνοντάς την για την παραβίαση της νομοθεσίας περί καταπολέμησης της διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στελέχη της θυγατρικής της Hewlett-Packard στη Ρωσία είχαν δημιουργήσει ένα μυστικό ταμείο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιούνταν για να χρηματοδοτούνται διεφθαρμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι οι οποίοι τελικά παραχώρησαν στην εταιρεία σύμβαση ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων για τα γραφεία του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η θυγατρική της Hewlett Packard στη Ρωσία έχει δώσει εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες και μίζες από ένα μυστικό ταμείο που της επέτρεψε να κερδίσει ένα μεγάλο συμβόλαιο με τη ρωσική κυβέρνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Ποινικών Υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάρσαλ Μίλερ.

Η Hewlett-Packard έχει ήδη διαταχθεί να καταβάλει το πρόστιμο των 58,77 εκατομμυρίων δολαρίων.

By