Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντιμέτωπος με πρόστιμο ο «πολύτεκνος» σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού

Τα παιδιά του σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού ενδέχεται να του κοστίσουν 20 εκατ. ευρώ.

yimou 01Ο γνωστός σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού ενδέχεται να έχει παραβιάσει τους αυστηρούς κανόνες οικογενειακού προγραμματισμού της Κίνας αφού οι αρμόδιες αρχές της χώρας ερευνούν τις πληροφορίες ότι έχει επτά παιδιά, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο Κινέζος σκηνοθέτης που εντυπωσίασε τον κόσμο το 2008 με τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, θα κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εμφανίσθηκαν ιντερνετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Ζανγκ, «έχει τουλάχιστον επτά παιδιά και θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 160 εκατομμυρίων γουάν», αναφέρεται στον ιστότοπο της Λαϊκής Ημερησίας, οργάνου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, απέκτησε τα παιδιά του από διαφορετικές γυναίκες ενώ δημοσιεύθηκε ονλάιν και μια φωτογραφία της τελευταίας συζύγου του με τρία παιδιά.

Ο Ζανγκ, 61 χρόνων, ήταν κάποτε το κακό παιδί του κινεζικού κινηματογράφου και οι ταινίες του μερικές φορές απαγορεύονταν στην πατρίδα του, ενώ γίνονταν δημοφιλείς στο εξωτερικό. Όμως έκτοτε έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρά το γεγονός ότι γινόταν συχνά θέμα στον ταμπλόιντ Τύπο για φημολογούμενες σχέσεις του με ηθοποιούς των ταινιών του.

By