Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόσωπα της χρονιάς: Miley Cyrus και Ερντογάν

Η ψηφοφορία του περιοδικού φέρνει (μέχρι στιγμής) στην πρώτη θέση το κακό κορίτσι της show biz, ενώ οι ισχυροί ηγέτες ίσα που φτάνουν μαζί το… 1% των ψήφων

Το δικό τους μήνυμα στέλνουν οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες μέσω της καθιερωμένης ψηφοφορίας του περιοδικού TIME για το Πρόσωπο της Χρονιάς.

times

Οι χιλιάδες ψηφοφόροι έχουν στείλει στα… Τάρταρα προσωπικότητες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Άγκελα Μέρκελ και ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Πολιτικούς που λίγο πολύ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας.

Ποιο είναι το πρόσωπο όμως που κερδίζει μέχρι τώρα την προτίμηση των ψηφοφόρων; Η Miley Cyrus. Κι όμως, η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια της Disney, ως Χάνα Μοντάνα, και εδώ και λίγο καιρό κακό κορίτσι της show biz συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 25% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, που μεταφράζεται σε 203 χιλιάδες ψήφους!

3520-angelina-jolie-widescreen-800x600

Μην βιαστείτε πάντως να κατηγορήσετε το περιοδικό για γκάλοπ-παρωδία, γιατί στην δεύτερη θέση, αν και αρκετά μακριά από το φαβορί βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο άνθρωπος που με τις ακραίες αποφάσεις του διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες κάθε είδους διαδηλώσεις στην Τουρκία κατάφερε και τράβηξε πάνω του τα βλέμματα του κόσμου, όχι απαραίτητα για θετικό λόγο.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι το θετικό ή αρνητικό, αλλά η επίδραση που έχει ο καθένας στους ψηφοφόρους. Ο Ερντογάν συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 15% των ψήφων, ήτοι 150 χιλιάδες ψήφοι.

photo-obama

Όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στην Αίγυπτο με την άνοδο και την πτώση του Μόρσι τον Ιούλιο, έφεραν στην τρίτη θέση της ψηφοφορίας ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα της χώρας, τον υπουργό Άμυνας, στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι. Ο πανίσχυρος Ελ-Σίσι βρίσκεται στο 14,5% με 130 χιλιάδες ψήφους.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ναρέντρα Μόντι, Ινδός πολιτικός που έχει μεγάλη επιρροή στο μεγαλύτερο δημοκρατικό κράτος παγκοσμίως. Το ποσοστό του αγγίζει το 13% με 116 χιλιάδες ψήφους.

Πέμπτος αλλά όχι καταϊδρωμένος είναι ο άνθρωπος που αναστάτωσε με τις αποκαλύψεις του ολόκληρο τον πλανήτη, το νέο «βαθύ λαρύγγι» Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο πρώην πράκτορας βρίσκεται πάνω από το 5% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έχοντας συγκεντρώσει 45 χιλιάδες ψήφους.

putin_1

Όσο για τους ανθρώπους που κρίνουν τις τύχες εκατομμυρίων πολιτών όπως ο Ομπάμα στις ΗΠΑ και η Μέρκελ στην Ευρώπη, τα ποσοστά τους είναι απογοητευτικά. Ο πλανητάρχης βρίσκεται μόλις στο 0,6%, ενώ η σιδηρά κυρία στο… 0,7%! Κάτα τι καλύτερα θα αισθάνεται ο Πούτιν με ποσοστό 2,9%.

Φυσικά, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και τους… κομπάρσους της ψηφοφορίας υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, αφού συνολικά τα πρόσωπα είναι 44. Εμείς σας παραθέτουμε ενδεικτικά μια δεκάδα με τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

narendra_modi2

Miley Cyrus   24,5%

Recep Tayyip Erdogan   15,1%

Narendra Modi   14,4%

Abdel Fattah El-Sisi  12,9%

Edward Snowden   5,4%

Bashar El-Assad   2,9%

Vladimir Putin   2,9%

Angelina Jolie   0,8%

Angela Merkel   0,7%

Barack Obama   0,6%

(Visited 1 times, 1 visits today)
By