Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόταση για απλή αναλογική κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ

Πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ

ekloges

Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής με κατάργηση του  μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατέθεσε σήμερα Πέμπτη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ με το Φώτη Κουβέλη να καλεί όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να την αποδεχθούν, πετώντας το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση δεν υπεισέρχεται σε άλλα ζητήματα της εκλογικής νομοθεσίας, αλλά εστιάζει στο μπόνους. Και αυτό με τη λογική πως είναι εντελώς αναντίστοιχο με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, αφού έτσι κι αλλιώς η αυτοδυναμία είναι απίθανο σενάριο λόγω κατάρρευσης του δικομματισμού, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος, όταν αυτό απέχει πόρρω από την αυτοδυναμία, με ποσοστά μάλιστα που μπορούν να κινούνται κάτω από το 30%, ακόμη και κάτω από το 20%, όπως συνέβη με τις εκλογές του Μαΐου του 2012», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Κουβέλης σε σχετικές δηλώσεις του.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται η γνήσια καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, με βάση την αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου, η οποία , στις σημερινές συνθήκες , είναι η μόνη που μπορεί να δώσει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση στο πολιτικό σύστημα, προκειμένου αυτό να διαμορφώσει, με προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες, την υπέρβαση της ολόπλευρης κρίσης που πλήττει τόσο το ίδιο όσο και την κοινωνία μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλη την πρόταση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ εδώ.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By