Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Απείλησε με φυλακές τα κόμματα της συμπολίτευσης ο Στ. Παναγούλης

Ένα περίπου χρόνο μετά τις «ευχές» να περάσουν από ειδικό δικαστήριο όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο

Grigorakos

Φωτιές άναψε πάλι ο Στάθης Παναγούλης που δεν σταματά να προκαλεί. Ένα περίπου χρόνο μετά τις «ευχές» να περάσουν από ειδικό δικαστήριο όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο, σήμερα «απείλησε» με φυλακές τα κόμματα της συμπολίτευσης.

«Κάνω ανθρωπιστική έκκληση προς την κυβέρνηση, να φτιάξετε φυλακές, γιατί μπορεί να σας χρειαστούν», είπε μιλώντας στη Βουλή στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, προκαλώντας την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκου.

«Δεν περίμενα ότι θα είμαι στη Βουλή και θα βρεθώ κατηγορούμενος από κάποιους για να πάω φυλακή, η πορεία ανθρώπων έχει σχέση με τη στάση της ζωής τους, κρίμα», ανέφερε ο Λ. Γρηγοράκος.

Τις δηλώσεις του Στ. Παναγούλη καυτηρίασε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή και ο Τάσσος Νεράντζης (ΝΔ). «Ντροπή για το Κοινοβούλιο, κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση οι δηλώσεις του συναδέλφου που ανέχεται και δεν καταδικάζει έκνομες πράξεις», είπε η Ζ. Μακρη, ενώ ο Τ. Νεράντζης σχολίασε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι φυλακή το στόματί του».

Ο Στ. Παναγούλης πριν από περίπου ένα χρόνο, στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, είχε πει στη Βουλή: «Να παρακαλάτε κύριοι και κυρίες που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη». Οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε αποδοκιμάσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By