Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Εκτός μεγάλου απροόπτου θα κατατεθεί αύριο η πρόταση για εξεταστική- Επιβεβαίωση του ΤhePaper

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Να διεμβολίσει τη συγκυβέρνηση περαιτέρω επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ναυπηγεία  Σκαραμαγκά, που θα  κατατεθεί εκτός μεγάλου απροόπτου αύριο, στοχοποιώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Εξωτερικών,  Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η πρόταση, όπως είχε γράψει το thepaper, εισήλθε στην τελική φάση επεξεργασίας της μετά την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Τέξας (σ.σ. λίγο πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας), διαψεύδοντας τα σενάρια που έκαναν λόγο για αναβολή της.

Όπως διαφάνηκε, πάντως, και στην τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και τις δηλώσεις περί «μονομαχίας» μεταξύ  Τσίπρα- Βενιζέλου,  η σύγκρουση αναμένεται να είναι οξύτατη, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προειδοποιεί πως θα αποκαλύψει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του για Εξεταστική.

Όπως διαμηνύουν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου, η πρόταση θα ανατρέχει στις πιθανές ευθύνες και πριν το 2010, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι υπάρχουν πτυχές της υπόθεσης που πρέπει να διερευνηθούν και πριν την επίμαχη περίοδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By