Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόταση-«μαμούθ» στην Vodafone από την Verizon

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Verizon εξετάζει πρόταση 100 δισ. δολλαρίων προς τη Vodafone  για τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless.

verizon inΗ Verizon Communications προετοιμάζει πρόταση ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολλαρίων σε μετρητά και μετοχές, προκειμένου να αγοράσει το 45% της Vodafone και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευματου Reuters.

H Verizon, η οποία κατέχει ήδη το 55% της κοινοπραξίας και εδράζει στο Λονδίνο, δεν έχει καταθέσει ακόμα επίσημα πρόταση, αλλά σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters έχει προσλάβει τραπεζικούς και νομικούς συμβούλους για την προετοιμασία της προσφοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Vittorio Colao, δεν έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής την πώληση του 45% των μετοχών, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 75% της συνολικής αξίας της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην υπό κρίση ευρωπαϊκή αγορά.

Ένας από τους βασκούς λόγους για τον οποίο δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι το ποσό φόρου το οποίο θα κληθεί να πληρώσει η Vodafone, το οποίο εκτιμάται στα 20 δισεκατομμύρια δολλάρια, γεγονός που αναγκάζει τη Verizon να καταθέσει μια πιο δελεαστική και συμφέρουσα προσφορά.

Οι πηγές του Reuters που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ισχυρίζονται ότι η προσφορά δομείται με τρόπο τέτοιο, ώστε το ποσό φορολόγησης να μην ξεπερνά τα 5 δισ. δολλάρια. Σε περίπτωση συγχώνευσης των δύο εταιρειών, το φορολογικό κώλυμα θα μπορούσε να ξεπεραστεί αλλά η Verizon έχει ήδη δηλώσει πως δεν την ενδιαφέρει το σενάριο συγχώνευσης.

Η Verizon είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να αντλήσει περίπου 50 δισ. δολλάρια από τραπεζική χρηματοδότηση, αναφέρουν οι πηγές, ενώ σχεδιάζει να πληρώσει για το υπόλοιπο της συμφωνίας με τις δικές της μετοχές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By