Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόταση πρυτάνεων για τα «κλειστά» πανεπιστήμια

Καταθέτουν προσφυγή στο ΣτΕ και ασφαλιστικά μέτρα για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

fosphotos.com
fosphotos.com

Πρόταση για άρση του αδιεξόδου στην ανώτατη εκπαίδευση από την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, κατέθεσαν οι πρυτάνεις προς το υπουργείο Παιδείας, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, ζητώντας απαντήσεις σε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα.

«Προτείνουμε, το υπουργείο να αναστείλει την εφαρμογή της ΚΥΑ και στη συνέχεια να βρούμε μία κοινά αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία για την αξιολόγηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, Γ. Μυλόπουλος. «Διαφορετικά, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για την εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Ο κ. Μυλόπουλος έκανε γνωστό ότι οι πρυτάνεις θα καταθέσουν αύριο ή μεθαύριο προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ. «Εμείς καταθέτουμε προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα, ο υπουργός έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Λύνονται, όμως, τα προβλήματα της Παιδείας στα δικαστήρια;» διερωτήθηκε.

«Προχωρήσαμε σε μία συμβολική αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων. Η δική μας επιδίωξη είναι τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ανοικτά» υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καλώντας το υπουργείο σε διάλογο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By