Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει επιθέσεις εις βάρος του

Κατέθεσε στις ανακρίτριες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τις επιθέσεις και τη βία που έχει υποστεί επειδή αποχώρησε από την οργάνωση

xrysh_augh600_161213i

Επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ένα πρώην μέλος, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει, σε κατάθεση που έδωσε ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση.
Στο πόρισμα των 190 σελίδων των δικαστικών λειτουργών με το οποίο ζητούν την άρση της ασυλίας του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας αναφέρει ότι δέχθηκε δολοφονικές επιθέσεις από μέλη της Χ.Α., ενώ στην Καλλιθέα όπου μένει είχε βρει σε κολόνες αφίσες με τη φωτογραφία του που έγραφαν: «είναι προδότης, τσακίστε τον».

«Το διάστημα 1998 – 2000 ήμουν ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ήμουν γραμμένος στην Τοπική Οργάνωση της Αθήνας. Απ΄ όταν διαγράφηκα από το κόμμα οικειοθελώς, στην περιοχή Καλλιθέα όπου διαμένω, έχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες αναγράφουν το σύνθημα “πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον”. Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι δύο επιθέσεις που έχω δεχθεί», φέρεται να καταθέτει.

Όπως καταγγέλλει, η πρώτη επίθεση έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Χρυσή Αυγή όταν δύο άτομα φέρονται να προσπάθησαν να τον χτυπήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ όπως λεει έξι άτομα- μέλη της Χ.Α. το 2013 έσπασαν στο κεφάλι του ένα μπουκάλι και στην συνέχεια τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα με αποτέλεσμα να σπάσει δόντια και πλευρά.

Το πρώην μέλος της Χ.Α. φέρεται ακόμη να ισχυρίζεται ότι στις 5 Ιουλίου 2013, σε μια αντιφασιστική συναυλία στην Καλλιθέα δέχθηκε την πιο σκληρή επίθεση, καθώς 30 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χ.Α. του επιτέθηκαν με ρόπαλα και βόμβες μολότοφ.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει από το σημείο, σκόνταψε και έπεσε στο οδόστρωμα. Όπως ισχυρίζεται, μέλος της Χρυσής Αυγής τον μαχαίρωσε τρεις φορές.

By