Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Πρώην όμηρος εξηγεί την «ηρεμία» των θυμάτων πριν αποκεφαλιστούν

Ο πρώην αιχμάλωτος Γάλλος δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγους μήνες

didier_francois

«Οι όμηροι είναι τόσο ήρεμοι πριν αποκεφαλιστούν γιατί έχουν προηγηθεί άπειρες αναπαραστάσεις εκτέλεσης, χωρίς ωστόσο να ξέρουν σε ποιά από όλες πρόκειται να πεθάνουν». Αυτό αποκάλυψε, ο Γάλλος δημοσιογράφος, Didier Francois, πρώην όμηρος των τζιχαντιστών που αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Didier Francois μαζί με άλλους τρεις δημοσιογράφους είχε αφεθεί ελεύθερος τον Απρίλιο, κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Όπως αποκαλύφθηκε, η γαλλική κυβέρνηση, είχε πληρώσει ως λύτρα 18 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωσή τους, ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αρνήθηκε μια τέτοια ενέργεια.

Ο 53άχρνος Γάλλος σε συνέντευξή του, ισχυρίστηκε ότι κρατούνταν αιχμάλωτος μαζί με τον James Foley και ότι οι τζιχαντιστές ήταν ιδιαίτερα σκληροί μαζί του, καθότι είχαν βρει στον υπολογιστή του μια φωτογραφία του αδερφού του, ο οποίος υπηρετούσε στον αμερικάνικο στρατό. Επιπλέον αποκάλυψε ότι τζιχαντιστές, συνήθιζαν να στήνουν τον James Foley στον τοίχο, στραυρώνοντάς τον, προσποιούμενοι ότι τον σκοτώνουν.
foley_2

Σύμφωνα λοιπόν, με τον πρώην αιχμάλωτο δημοσιογράφο, οι όμηροι δεν ξέρουν ότι πρόκειται να πεθάνουν για αυτό είναι και τόσο ήρεμοι.

Ωστόσο, κατά τους αναλυτές συμπεριφοράς των μυστικών υπηρεσιών, μια άλλη εξήγηση για το γεγονός ότι οι όμηροι, εμφανίζονται ατάραχοι λίγο πριν εκτελεστούν, είναι ότι οι τζιχαντιστές «σπάνε» ψυχολογικά τα θύματά τους, εκφοβίζοντάς τα, ενώ παράλληλα τους υποβάλλουν σε διάφορα βασανιστήρια.

Μέχρι στιγμής, η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» έχει εκτελέσει δια αποκεφαλισμού 3 δημοσιογράφους, ενώ απειλεί ότι θα προχωρήσει σε ανάλογες αποτρόπαιες πράξεις και στο μέλλον.

Δείτε το video με την άφιξη του δημοσιογράφου Didier Francois στην Γαλλία, μετά την απελευθέρωσή του:

Επιμέλεια: Ευφροσύνη Κυριαζή

By