Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρώτη στον κόσμο η Deloitte

Τα ετήσια έσοδα φτάνουν τα 32,4 δισ. δολάρια

deloitte_Η αυξημένη ζήτηση βρήκε για 4η συνεχή χρονιά τη Deloitte σε ανάπτυξη, με τα έσοδα των εταιριών-μελών της Deloitte να φθάνουν τα 32,4 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2013.  Σύμφωνα με την εταιρεία, το δίκτυο της Deloitte παρουσίασε υγιή ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους και τις γεωγραφικές περιοχές λόγω της ισχυρής ζήτησης για τις υπηρεσίες της, καθώς οι πελάτες αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα και πρωτόγνωρες σύνθετες καταστάσεις.

«Η συνεχής ανάπτυξή μας αποτελεί απόδειξη της πελατοκεντρικής προσέγγισης της Deloitte. Έχουμε κάνει στρατηγικές επενδύσεις σε σημαντικές αγορές και σε ικανούς επαγγελματίες. Ως αποτέλεσμα, η Deloitte βοηθά πολλούς περισσότερους πελάτες να δραστηριοποιηθούν αποτελεσματικότερα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο Barry Salzberg, Global CEO της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL).

«Παρά τις σημαντικές οικονομικές διακυμάνσεις σε ορισμένες περιοχές, οι πελάτες αναζητούν ένα ΠΛΗΡΕΣ φάσμα υπηρεσιών και συμβουλών από την Deloitte, καθώς επενδύουν στην καινοτομία και σε άλλους παράγοντες ανάπτυξης» συμπλήρωσε.

Δέσμευση στην ποιότητα και τη στρατηγική επιτυχία

Η ζήτηση για τις υπηρεσίες παγκοσμίου επιπέδου της Deloitte, οι οποίες προσαρμόζονται ειδικά στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών σε ξεχωριστούς κλάδους και αγορές, έχει δημιουργήσει έτη συνεχούς ανάπτυξης. Μετά τις ΗΠΑ η έναρξη του Deloitte University EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), θα εξοπλίσει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες να ανταποκριθούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Ποιότητα ελέγχου

Η Deloitte δίνει συνεχώς έμφαση στην ποιότητα -στις υπηρεσίες, στις συμβουλές και στους ανθρώπους- προκειμένου να διασφαλίσει τη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων. Σε κανένα άλλο τομέα η ποιότητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο στον τομέα του ανεξάρτητου ελέγχου. Η Deloitte υπερηφανεύεται για το σημαντικό ρόλο που έχει στον ανεξάρτητο έλεγχο, θεωρώντας τον κλειδί για την προστασία των δημοσίων επενδύσεων και των κεφαλαιαγορών.

Ως εκ τούτου, επικεντρώνει την προσοχή της σε δύο σημαντικούς τομείς: αυτόν της συνεργασίας με τις ρυθμιστικές αρχές και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ποιότητα για όλους, καθώς και τον τομέα της καινοτομίας σε ένα ευρύ φάσμα μέτρων και προγραμμάτων για τη διατήρηση της επαγγελματικής της υπεροχής.

Αναπόσπαστο στοιχείο σε αυτό είναι η τελευταία πλατφόρμα ελέγχου της Deloitte, η Deloitte Audit. Αυτή η ολοκληρωμένη πλατφόρμα δυνατοτήτων προσφέρει μια διορατική και προσαρμοσμένη προσέγγιση ελέγχου με επίκεντρο τα πιο σημαντικά ζητήματα και τους κινδύνους. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση μιας συνεχούς εκτέλεσης ελέγχων υψηλής ποιότητας, αξιοποιώντας κλιμακούμενο περιεχόμενο και τεχνολογία, παρέχοντας ταυτόχρονα ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.

Στρατηγικές εξαγορές

Η Deloitte έκανε σχεδόν 30 στρατηγικές εξαγορές μικρότερων εταιριών υπηρεσιών, σε βασικούς τομείς ικανοτήτων και περιοχές, σηματοδοτώντας μια σημαντική επένδυση στο μέλλον για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deloitte απέκτησε την πλειοψηφία της Monitor, μίας από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρίες στον κόσμο, τοποθετώντας το δίκτυο της Deloitte ως έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι εξαγορές θα εξακολουθήσουν να αποτελούν προτεραιότητα για την επιχειρηματική στρατηγική της Deloitte το οικονομικό έτος 2014.

Ανάπτυξη ανά γεωγραφική περιοχή

Η Αμερικανική ήπειρος αναδείχθηκε ηγέτης στην ανάπτυξη των γεωγραφικών περιοχών με ποσοστό ανάπτυξης 6,3% σε τοπικό νόμισμα και ισχυρότερη ανάπτυξη στη Χιλή (18,1%) και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (LATCO) (14,3%).

Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (EMEA) αναπτύχθηκαν κατά 5,6% με την εταιρία μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου να βιώνει σταθερή ανάπτυξη της τάξεως του 8%, παρά το δυσχερές οικονομικό κλίμα. Οι εταιρίες-μέλη της Deloitte στη Μέση Ανατολή και στη Τουρκία δημοσίευσαν ισχυρή διψήφια ανάπτυξη, οδηγούμενη σε μεγάλο βαθμό από τις φορολογικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις.

Η περιοχή Ασίας και Ειρηνικού παρουσίασε ανάπτυξη 3,1% σε τοπικό νόμισμα, με την Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κορέα και την Ιαπωνία να εμφανίζουν σταθερή ανάπτυξη, κάθε μία ίση ή μεγαλύτερη από 6,5 %.

Ανάπτυξη ανά υπηρεσία και κλάδο

Η ανάπτυξη στις Συμβουλευτικές υπηρεσίες (Consulting) το οικονομικό έτος 2013 ήταν πολύ σημαντική σε όλες τις περιοχές, 8,7% σε τοπικό νόμισμα. Η ανάπτυξη δείχνει μια προθυμία από τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν και να επενδύσουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μέσα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, η ζήτηση για υπηρεσίες Ανθρωπίνου Κεφαλαίου και υπηρεσίες Στρατηγικής και Λειτουργίας ήταν η μεγαλύτερη.

Οι Χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες (Financial Advisory) σημείωσαν ανάπτυξη 6,7%. Η ζήτηση που οδηγείται από την αγορά είχε ως αποτέλεσμα σημαντική ανάπτυξη των υπηρεσιών Εξαγορών και Συγχωνεύσεων (Μergers & Acquisitions), Οικονομικού Εμπειρογνώμονα σε επιχειρηματικές διαφορές και των υπηρεσιών Αναδιάρθρωσης και Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (Corporate Recovery), οδηγούμενες από την οικονομική κρίση σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Οι Ελεγκτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες Διαχείρισης και Ελέγχου Επιχειρηματικών Κινδύνων (AERS) σημείωσαν ανάπτυξη συνολικά 2,9%. Οι υπηρεσίες Διαχείρισης και Ελέγχου Επιχειρηματικών Κινδύνων παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού και σημαντική ανάπτυξη στις περιοχές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Αμερικής.

Οι Φορολογικές και Νομικές υπηρεσίες (Tax and Legal) αναπτύχθηκαν κατά 5,6%, μια σταθερή ανάπτυξη η οποία αφορά όλες τις περιοχές και όλες τις επιμέρους υπηρεσίες.

Επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό

Ακολουθώντας την επιτυχία της επένδυσης της αμερικανικής εταιρίας-μέλους του δικτύου της Deloitte στο Deloitte University (DU), το οποίο εγκαινιάστηκε στο Westlake του Τέξας το φθινόπωρο του 2011, το Deloitte University EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) (DU EMEA) ξεκίνησε το καλοκαίρι και προσφέρει προγράμματα μοναδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της περιοχής. Η συνεχής επένδυση στην ηγεσία και την ανάπτυξη επιβεβαιώνει ότι οι επαγγελματίες της Deloitte έχουν την πιο προηγμένη εκπαίδευση και τις δεξιότητες να βοηθήσουν τους πελάτες να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς εξελίξεις. Περισσότεροι από 50.000 επαγγελματίες της Deloitte από 70 χώρες έχουν περάσει από το DU του Westlake.

Η Deloitte συνεχίζει να επικεντρώνει την προσοχή της στην πρόσληψη, ανάπτυξη και διατήρηση κορυφαίου ανθρώπινου δυναμικού, θεωρώντας το ανθρώπινο δυναμικό κινητήριο δύναμη της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Το οικονομικό έτος 2013, το δίκτυο προσέλαβε 51.400 επαγγελματίες και το συνολικό εργατικό δυναμικό της Deloitte αυτήν τη στιγμή ξεπερνά τους 200.000 επαγγελματίες, ορόσημο για τον οργανισμό.

Δέσμευση στις τοπικές κοινωνίες

Η Deloitte αντιλαμβάνεται το θεμελιώδη και θετικό ρόλο που παίζουν οι επιχειρήσεις στο σχηματισμό και στη δημιουργία της κοινωνίας του μέλλοντος. Αυτό το χρόνο, αφιέρωσε σημαντικές δεξιότητες και εξειδίκευση για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων μέσω δυο νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών που αντικατοπτρίζουν το επιχειρησιακό της πρότυπο.

Η Deloitte επένδυσε περισσότερα από 170 εκατ. δολάρια σε τοπικές κοινωνίες το οικονομικό έτος 2013, μέσω ενός συνδυασμού εθελοντισμού βάσει ικανοτήτων, εργασιών για το κοινό καλό και δωρεών, και πάνω από 800.000 εθελοντικές ώρες.

Τον Απρίλιο του 2013, η Deloitte εργάστηκε με το The Social Progress Imperative (SPI) σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς για να εισάγει το The Social Progress Index. που παρέχει κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες που επηρεάζουν την απόδοση μιας χώρας. Η Deloitte συνεργάζεται με την SPI στην εισαγωγή του Index παγκοσμίως.

Τον Ιούλιο του 2013, ως μέρος της προσπάθειας να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανθρωπιστικού τομέα και να δημιουργηθούν καινοτόμες προσεγγίσεις για την ανθρωπιστική ετοιμότητα και ανταπόκριση, η Deloitte ξεκίνησε το Ανθρωπιστικό Πρόγραμμα Καινοτομίας (Humanitarian Innovation Program). Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς ανθρωπιστικούς ηγέτες και αξιοποιεί τις ποικίλες δεξιότητες της Deloitte και την πείρα της για να πραγματοποιήσει μια παγκόσμια συντονισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Deloitte Ελλάδος κ. Μιχάλης Χατζηπαύλου δήλωσε: «Η ανάδειξη του διεθνούς μας δικτύου στην 1η θέση εταιρίας επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και αποδεικνύει ότι η προσήλωση μας στη ποιότητα σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχουμε (ελεγκτικές, φορολογικές, χρηματοοικονομικές και συμβουλευτικές) έχουν την αντίστοιχη ανταπόκριση από τους πελάτες μας, τους δημόσιους οργανισμούς και τις ρυθμιστικές αρχές που εξυπηρετούμε. Όπως και διεθνώς, έτσι και στην Ελλάδα παρόλη την οικονομική κρίση, η εταιρία μας παρουσίασε και αυτή ανάπτυξη που ξεπέρασε το 10%, επικεντρωνόμενοι στους κυριότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως ο χρηματοπιστωτικός, ο κλάδος της ναυτιλίας, της ενέργειας και του τουρισμού και σε υπηρεσίες που άπτονται της οικονομικής κρίσης όπως εταιρικές αναδιαρθρώσεις, εξειδικευμένες φορολογικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, υπηρεσίες στα πλαίσια ιδιωτικοποιήσεων και εξειδικευμένες υπηρεσίες σχετικές με εξαγορές και συγχωνεύσεις. Η ικανότητα της χώρας μας να ξεπεράσει την κρίση είναι δεδομένη, βρισκόμαστε σε μία θετική πορεία ανάκαμψης και στόχος μας είναι πλέον η επικέντρωση σε υπηρεσίες καινοτομίας, υποβοήθησης της ανάπτυξης και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By