Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πρώτοι και καλύτεροι -σαφώς- οι Γερμανοί…

Η Γερμανία το τρίποντο, τα χαμόγελα στους Αμερικανούς, κι όλο το δάκρυ στην Πορτογαλία των χαμένων ονείρων…

thumbnail (4)

Νίκησαν λοιπόν οι Γερμανοί (1-0) στο Ρεσίφε χωρίς να δυσκολευτούν, μετά από ένα ματς όπου εύκολα διέκρινες την ανωτερότητα των πάντσερ απέναντι σε μια αμερικανική ομάδα που το πάλεψε, είναι η αλήθεια αλλά… μέχρι εκεί. Όσο για το θέαμα, ας το αφήσουμε. Μάλιστα, δεν έλειψαν και κάποιες αποδοκιμασίες στη λήξη του «άκαπνου» ημιχρόνου…

Στην επανάληψη, με τον Κλόζε αντί του Ποντόλσκι η Γερμανία ήταν και πάλι πιο απειλητική και ήρθε το γκολ με τον Μίλερ στο 55’. Οι Αμερικανοί απείλησαν στις καθυστερήσεις αλλά το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε ικανοποιημένους καθώς, στο άλλο ματς, από νωρίτερα είχε γραφεί η θετική, γι αυτούς, ιστορία, με το δεύτερο γκολ των Πορτογάλων…

Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβάινσταϊγκερ (76′ Γκέτσε), Λαμ, Κρόος, Εζίλ (89′ Σέρλε), Ποντόλσκι (46′ Κλόζε), Μίλερ.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον, Γκονσάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Ζούζι (84′ Γέντλιν), Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59′ Μπεντόγια), Ντέμπσεϊ.

Νίκη παρηγοριάς

Στο Εστάντιο Νασιονάλ της Μπραζίλια, το ματς ξεκίνησε με τον Ρονάλντο να έχει δοκάρι και τους Πορτογάλους να χάνουν ευκαιρίες. Ο Μπέτο ωστόσο στο 20’ έσωσε σε τετ α τετ με τον Ασαμόα Τζαν, για να ανοίξει το σκορ στο 31’ με αυτογκόλ του Μπόϊ.

Στο άκουσμα του γερμανικού τέρματος, η Πορτογαλία χρειαζόταν τρία ακόμη για να πάρει την πρόκριση –που δεν ήρθε ποτέ.

Η Γκάνα μάλιστα ισοφάρισε με τον Ασαμόα Τζαν στο 57’ κι ήθελε απλά τη νίκη. Έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ουάρις λίγο μετά, για να γυρίσει και πάλι… ανάποδα το παιχνίδι στο 80’, όταν ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την πάσα-δώρο (ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ…) του γκανέζου τερματοφύλακα σημειώνοντας το πρώτο του γκολ.

Σ’ αυτά τα τελευταία λεπτά, και με τους γκανέζους να έχουν παραδώσει, η Πορτογαλία και ο Ρονάλντο θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ –με τις ελπίδες πρόκρισης βέβαια, ανύπαρκτες…

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο (89′ Εντουάρντο), Ζοάο Περέιρα (61′ Βαρέλα), Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Μιγκέλ Βελόζο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Νανί, Ρονάλντο, Έντερ (70′ Βιεϊρίνια).

ΓΚΑΝΑ: Νταούντα, Άφουλ, Μπόι, Μένσα, Κουατζού Ασαμόα, Ράμπιου (76′ Άκουα), Αγκιέμανγκ-Μπάντου, Άτσου, Αντρέ Αγιού (82′ Μουμπάρακ), Ουάρις (71′ Τζόρνταν Αγιού), Ασαμόα Τζαν.

Στη βαθμολογία του ομίλου: πρώτη η Γερμανία με 7, δεύτερη η ομάδα των ΗΠΑ με 4, όσους και η Πορτογαλία, ενώ η Γκάνα έμεινε στον 1 πόντο.

By