Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρώτοι στην κατανάλωση καφέ οι δημοσιογράφοι

Σύμφωνα με νέα βρετανική δημοσκόπηση

dimosiografos-570-800x576

Νέα βρετανική δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι ο καφές είναι καθημερινή συνήθεια πολλών επαγγελματιών καθώς πίνουν πάνω από 3 φλιτζάνια καφέ την μέρα. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 10.000 εργαζόμενοι όλων των κλάδων, από την τεχνολογία μέχρι την εκπαίδευση.

Σχεδόν το 70% δήλωσαν ότι η εργασιακή ικανότητά τους θα μειωνόταν χωρίς τον πρωινό καφέ τους, ενώ το 85% είπε ότι κατά μέσον όρο χρειάζονται τουλάχιστον τρεις καφέδες για να βγάλουν την ημέρα.

«Πρωταθλητές» στην κατανάλωση καφέ αναδείχθηκαν οι εργαζόμενοι σε στρεσογόνα επαγγέλματα που συχνά δεν έχουν σταθερό ωράριο:

Δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δήλωσαν πως υπερβαίνουν τους τέσσερις καφέδες την ημέρα, ενώ λίγο λιγότερο δήλωσαν πως καταναλώνουν αστυνομικοί και δάσκαλοι.

Στην τέταρτη θέση ήταν υδραυλικοί και έμποροι, και στην πέμπτη νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό.

Τις δύο επόμενες θέσεις σε κατανάλωση καφέ κατέλαβαν τα στελέχη των επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι στις τηλεπωλήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι στην τεχνική υποστήριξη των επιχειρήσεων ήρθαν όγδοοι, με τους υπαλλήλους καταστημάτων και τους οδηγούς να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία διανομής δελτίων Τύπου Pressat, έδειξε ακόμη ότι άντρες και γυναίκες καταναλώνουν σχεδόν εξίσου μεγάλες ποσότητες καφέ (η διαφορά υπέρ των ανδρών ήταν μόλις 5% περισσότερο).

By