Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πρώτο θέμα στη Γερμανία η παραίτηση Σταυρίδη

Η αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ απασχολεί τα μεγαλύτερα γερμανικά ΜΜΕ.

efimeridaNewspapersΑμφιβολίες για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εκφράζει ο γερμανικός τύπος, που μεταδίδει την απομάκρυνση του κ.Σταυρίδη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση από το ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο εξάμηνο.

«Νέο πισωγύρισμα για τα σχέδια της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει την υπόθεση -την οποία αποκαλεί «το σκάνδαλο της δωρεάν πτήσης»- το Spiegel Online. Η διαδικτυακή έκδοση της Die Welt έχει τίτλο «Η Ελλάδα απολύει εκ νέου τον πρόεδρο του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων» σημειώνει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Die Welt, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά, που επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ που αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτησή του σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

Στο γεγονός ότι της χθεσινής αποπομπής είχε προηγηθεί η παραίτηση του Τάκη Αθανασόπουλο και στις λεπτομέρειες του ταξιδιού του κ.Σταυρίδη με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Σχολιάζει ότι οι στόχοι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων δεν επετεύχθησαν το 2012, «αλλά και το 2013 δεν φαίνονται καλύτερα τα πράγματα», υπενθυμίζοντας την αποτυχία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ τον Ιούνιο και την μετάθεση της πώλησης μέρους των Ελληνικών Πετρελαίων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By