Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πρώτο υπουργικό συμβούλιο για τη νέα γαλλική κυβέρνηση

Ο Φρανσουά Ολάντ θα δώσει την βασική κατεύθυνση και τους στόχους της κυβέρνησης, ο δε πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, τη μέθοδο εργασίας για την επίτευξή τους

France- ManuelValls

Mέρα του πρώτου υπουργικού συμβουλίου είναι η σημερινή για την κυβέρνηση Βαλς, που συνέρχεται μέσα στο πρωϊνό, παρουσία του Γάλλου προέδρου, στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα δώσει την βασική κατεύθυνση και τους στόχους της κυβέρνησης, ο δε πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, τη μέθοδο εργασίας για την επίτευξή τους.

Σύμφωνα με το γαλλικό σύνταγμα, το πρώτο αυτό υπουργικό συμβούλιο, θα αναθέσει στον πρωθυπουργό την παρουσίαση στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, του πολιτικού προγράμματος για το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση.Νωρίτερα μέσα στο πρωϊνό ο Μανουέλ Βαλς είχε μια τέτ-α-τετ συνάντηση με τον Φρανουά Ολάντ. Μετά το τέλος των εργασιών, στον αυλόγυρο του Μεγάρου, οι φωτογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν την «οικογενειακή φωτογραφία» των μελών της κυβέρνησης γύρω από τον πρωθυπουργό.

Ανάμεσά τους μόνο δύο είναι τα καινούργια μέλη, ο νέος υπουργός εργασίας Φρανσουά Ρεμπσαμέν και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επικεφαλής του υπερυπουργείου Οικολογίας, βιώσιμης ανάπτυξης και ενέργειας.

By