Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πτώχευση κήρυξε το Ντιτρόιτ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Πέμπτη η πόλη του Ντιτρόιτ, καθώς αντιμετωπίζει χρέη 19 δισ. δολαρίων.

Ford-Highland-Park-factory-1915Η πόλη του Ντιτρόιτ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα ξεκινήσει μια περίοδος προστασίας από τους δανειστές, η οποία θα διαρκέσει από ένα έως τρεις μήνες.

Έχει ξεκινήσει διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ντιτρόιτ, η πόλη των τριών κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ, General Motors, Ford και Chrysle,  έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας της κακής διαχείρισης των διοικήσεων της πόλης, της μείωσης του πληθυσμού και των φορολογικών εσόδων, αλλά κυρίως λόγω της απώλειας εσόδων και θέσεων εργασίας από την άνοδο της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με πληθυσμό 700.000 κατοίκων, καταλαμβάνει την 18η θέση των μεγαλύτερων πόλεων των ΗΠΑ. Πριν από μερικές δεκαετίες αποτελούσε την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών αφού ο πληθυσμός της ξεπερνούσε τους 2 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί στενά με τους ανώτερους συμβούλους του την κατάσταση στο Ντιτρόιτ,  ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By