Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πυρά» Κρ. Αρσένη στο Νίκο Δένδια

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos

Αφορμή τα επεισόδια στην Ιερισσό.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

«Επίθεση» κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης τον οποίο κατηόρησε ότι  «ασχολείται αποκλειστικά με την εισαγωγή στην Ιερισσό, στις Σκουριές και στην Ελλάδα ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους παλιάς κοπής» και πώς προσπαθεί να  επαναφέρει την ιδεολογία του «Νόμος – Τάξη – Ασφάλεια διαστρεβλώνοντας και τις τρεις έννοιες».

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν, ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι τον κ.  Δένδια απασχολεί η «ασφάλεια για τους πολύ λίγους»: «Η αστυνομία του κ. Δένδια κωφεύει όλο και περισσότερο στις κλήσεις πολιτών για ληστείες και εγκληματικότητα εναντίον τους. Απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το πλευρό του πολίτη, λειτουργεί ως τιμωρός κοινωνικών φρονημάτων χρησιμοποιώντας χειροδικία και δακρυγόνα κατά των πολιτών. Παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και ασκεί βία σε ανήλικους μαθητές προσπαθώντας να εκφοβίσει την τοπική κοινωνία» αναφέρει ο κ. Αρσένης.

Καταλογίζει δε στον κ. Δένδια ότι έχει προσωπική ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στις Σκουριές και τον κάλεσε «να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από τα χωριά της Ιερισσού».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να «αποσύρει τις αδειοδοτήσεις της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και να ξεκινήσει άμεσα ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση» καταλήγοντας πως «στη Δημοκρατία οι αναπτυξιακές επιλογές ενός τόπου αποφασίζονται μέσα από τοπική συναίνεση και όχι μέσα από την επιβολή.

 

 

By