Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πυρά Λαφαζάνη για την έξοδο στις αγορές

«Θέλουν να καλύψουν την υπόθεση Μπαλτάκου» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

lafazanis

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μέσω δηλώσεων που έκανε την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγω για κίνηση με καθαρό προεκλογικό σκοπό.

Σημείωσε ότι πρόκειται για μία κίνηση της κυβέρνησης με την οποία ελπίζει ότι θα βρει σανίδα σωτηρίας.

«Θέλει να την χρησιμοποιήσει ως αντιπερισπασμό στην υπόθεση Μπαλτάκου», είπε, «λυπάμαι για την κατάπτωση»…

Ο ίδιος πάντως, χαρακτήρισε τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου ως ένα βήμα προς την προοδευτική ανατροπή στην χώρα.

Αναφερόμενος στην έξοδο στις αγορές, ο κ. Λαφαζάνης ρώτησε «γιατί ληστεύετε και κοροϊδεύετε τον λαό;», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έλεγε ότι είναι καλυμμένη και δεν χρειάζεται πρόσθετο δανεισμό για τους επόμενους 12 μήνες.

«Εφόσον δεν έχετε ανάγκη δανεισμού, γιατί σπεύδετε προεκλογικά, άρον άρον με την υπόθεση Μπαλτάκου, να βγείτε στις αγορές με πενταετή δανειοδότηση που όλα δείχνουν ότι θα είναι πάνω από 5%, όταν η δανειοδότηση μέσω της τρόικας είναι λίγο πάνω από 2% και τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδετε είναι 3%;. Γιατί σπεύδετε να δανειστείτε με 5%; Καβάτζα θέλετε να κάνετε στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου για προεκλογικά τρικ;», ρώτησε, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα και τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι σε 12 μήνες θα έχει βελτιωθεί η πορεία της χώρας και θα έχουμε ανάκαμψη.

«Προφανώς, θέλετε να βγείτε προεκλογικά, με διάτρητα αποτελέσματα, για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα», είπε, προειδοποιώντας όμως ότι «ο κόσμος ξέρει, βλέπει τι γίνεται» και πως «αυτά που προπαγανδίζετε, πέφτουν στο κενό», αφού ο πολίτης βλέπει το πρόβλημά του στην καθημερινότητά του…

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο και την σειρά «ντροπολογιών» από υπουργούς κάποιοι εκ των οποίων είναι «δραπέτες και λιποτάκτες», όπως είπε, προανήγγειλε πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία Βρούτση, που δίνει όπως είπε τη δυνατότητα στον ΟΑΕΕ να παρακρατεί εισφορές ασφαλισμένων για τρεις λογαριασμούς με κοινωνική αποστολή, παύοντας μάλιστα κάθε ποινική δίωξη για πράξεις και παραλείψεις των μελών του.

«Με τροπολογίες θα καταργείτε τη δικαιοσύνη;», είπε, καταφερόμενος και κατά του προεδρεύοντος Χρήστου Μαρκογιαννάκη που στο μεταξύ τον διέκοπτε λόγω λήξης του χρόνου ομιλίας του. Πρόλαβε πάντως να καταγγείλει την ανάθεση σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ χωρίς προσωπικό να προβαίνει σε εξωτερικούς ελέγχους και πρόστιμα, καθώς και να χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή ως «νομοσχέδιο της διαπλοκής»…

 

By