Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυρά Παυλόπουλου κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ μετά τις προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου κατά της Δικαιοσύνης

Έντονα αντέδρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά τις προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου κατά της Δικαιοσύνης και εισηγήθηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να τον αποδοκιμάσουν.

Η πρότασή του έγινε ομόφωνα δεκτή από την επιτροπή που ετοιμάζεται να βγάλει «δελτίο τύπου» που θα εκφράζει τον προβληματισμό της ως προς το πως ο Ανδρέας Γεωργίου παραμένει επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ , ενώ έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, αλλά και θα αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του, που στρέφονται , αμέσως ή εμμέσως εναντίον της Δικαιοσύνης, ιδίως μάλιστα όταν αυτή κρίνει την υπόθεσή του.

Πάντως, σε ανακοίνωση του ο  γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Παναγιώτης Ρήγας, τονίζει τα εξής:

«Πρώτον δεν ήμουν παρών στην Επιτροπή το χρονικό διάστημα που συζητήθηκε η πρόταση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και αφορούσε στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου και επομένως δεν συμμετείχα στη συζήτηση και στην ψηφοφορία.

Δεύτερον όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αναστάσιο Νεράντζη, η σχετική απόφαση της επιτροπής δεν έχει ακόμα συνταχθεί και επομένως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Τρίτον από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.»

By