Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο για να σταματήσει το λουτρό αίματος

Ο απολογισμός ανέρχεται σε 75 νεκρούς από την Τρίτη, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας, αυξάνοντας την προηγούμενη καταμέτρηση των 67 θυμάτων

ukraine
Τα βίαια επεισόδια εντάθηκαν χθες στην Ουκρανία, με τους νεκρούς να φθάνουν τουλάχιστον τους 60 στο Κίεβο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ενώ οι προσπάθειες τριών Ευρωπαίων υπουργών για να επιτύχουν ένα συμβιβασμό συνεχίσθηκαν όλη τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. «Οι διαπραγματεύσεις στου προέδρου (Βίκτορ) Γιανουκόβιτς (…) συνεχίζονται» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Ο απολογισμός ανέρχεται σε 75 νεκρούς από την Τρίτη, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας, αυξάνοντας την προηγούμενη καταμέτρηση των 67 θυμάτων.

Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της ύψωσε τον τόνο, απειλώντας να υιοθετήσει κυρώσεις εναντίον «των κυβερνώντων που είναι υπεύθυνοι για βιαιότητες» ένα μήνυμα που διαβιβάσθηκε από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν απ” ευθείας στον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ζήτησε να δοθεί τέλος στη βία και «στους παράλογους θανάτους».

By