Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πυρηνικές απειλές από την Πιονγκ-Γιανγκ

Έντονα αντιδρά η Β.Κορέα στην πρόθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή νέων κυρώσεων

 

Με κατηγορίες κατά της Ουάσιγκτον αλλά και υπόμνηση του δικαιώματος της να εξαπολύσει επιθέσεις προληπτικού χαρακτήρα σε περίπτωση που εκτιμήσει ότι απειλείται η εθνική της υπόσταση αντιδρά η Βόρεια Κορέα στην πρόθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να επιβάλλει νέες κυρώσεις στην χώρα. Αιτία η άρνηση της να σταματήσει το πρόγραμμα των πυρηνικών εξοπλισμών της. Αντίθετα τον Φεβρουάριο η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μία ακόμη πυρηνική δοκιμή και μάλιστα επιτυχημένη.

north koreaΤο καθεστώς της Πιονγκ-Γιάνγκ, κατηγορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας το ΟΗΕ ότι έχει μετατραπεί σε «πολεμικό υπηρέτη των ΗΠΑ» ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας σημειώνεται ότι με την στάση του προκαλεί «την μνησικακία του κορεάτικου έθνους».

Σημειώνουμε ότι το εκτιμώμενο από τα Ηνωμένα Έθνη βεληνεκές των πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Βόρεια Κορέα δίνει την δυνατότητα πληγμάτων μόνον στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Επαρκεί πάντως για να διαταράσσει τις ισορροπίες στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.[space size=»30″]

By