Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυρκαγιές στην Κερατέα Αττικής και το Αλιβέρι Ευβοίας

Οι φωτιές στην Κερατέα εκδηλώθηκαν η πρώτη στις 14:55 στη θέση Σάκα και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα

xalkidiki fotia

Δύο πύρινα μέτωπα, που εκδηλώθηκαν με διαφορά μισής ώρας το ένα από το άλλο, βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κερατέα και απειλούν κατοικημένες περιοχές.Μία ακόμα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.

Οι φωτιές στην Κερατέα εκδηλώθηκαν η πρώτη στις 14:55 στη θέση Σάκα και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα.

Η πρώτη καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στη δεύτερη πυρκαγιά καίγονται και πεύκα. Και στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κάποια από τα σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρα, έξι οχήματα των δήμων, δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά στο Αλιβέρι, εκδηλώθηκε στις 11:40 το πρωί σε χαράδρα με ξερά χόρτα, στην περιοχή Λέπουρα. Ωστόσο, πριν λίγο αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

By