Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια παρέλασης στη Νέα Ορλεάνη

19 τραυματίες από πυροβολισμούς σε παρέλαση στη Νέα Ορλεάνη – Αμοιβή 2.500 δολλαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία.

new orlean 01Δεκαεννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, τραυματίσθηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τη Γιορτή της Μητέρας στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πολλά από τα θύματα, ανάμεσά τους και τα δύο παιδιά, φέρουν εκδορές, ορισμένες από τις οποίες προκλήθηκαν από σφαίρες που εξοστρακίστηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία δευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί και ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες παρόλο που δύο από τους τραυματίες υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αστυνομικών τρεις ύποπτοι ηλικίας 18 έως 22 ετών διέφυγαν τρέχοντας από το σημείο του περιστατικού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Σύμφωνα με το FBI, το περιστατικό δεν παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά πρόκειται για μία κοινή πράξη βίας, η οποία σημειώνεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης απηύθυνε έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες και προσφέρει αμοιβή 2.500 δολλαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

(Πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ)

By