Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από ένοπλο επεισόδιο στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες(L

lax800_011113

Ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (TSA) σκοτώθηκε από τον ένοπλο που άνοιξε πυρ μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX), ανέφερε η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς επικαλούμενη πληροφορίες από έναν αξιωματούχο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ένας αξιωματικός της TSA σκοτώθηκε σε ένα σταθμό ελέγχου των επιβατών. «Άλλοι τρεις ή τέσσερις υπάλληλοι της TSA τραυματίστηκαν από τα πυρά», σημείωσε η εφημερίδα.
Η πληροφορία για το θάνατο του πράκτορα μεταδόθηκε και από το τηλεοπτικό κανάλι ABC News το οποίο έκανε λόγο για δύο τραυματίες. Ωστόσο, το Ιατρικό Κέντρο Ρόναλντ Ρέιγκαν του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες ανέφερε από την πλευρά του ότι έχουν μεταφερθεί εκεί τρεις τραυματίες. Η κατάσταση του ενός θεωρείται κρίσιμη και των άλλων δύο σταθερή. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως μέχρι στιγμής το θάνατο του πράκτορα.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Άντι Σμιθ, είπε ότι ο ύποπτος που έχει συλληφθεί από τις αρχές τραυματίστηκε από πυρά των πρακτόρων. Σύμφωνα με τον Σμιθ, ο δράστης είχε μαζί του ένα επιθετικό τουφέκι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έδρασε μόνος του.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας του LAX Πάτρικ Γκάνον είπε ότι «ένα πρόσωπο έφτασε στον τερματικό σταθμό 3 του αεροδρομίου, έβγαλε ένα επιθετικό τουφέκι από ένα σακίδιο και άρχισε να πυροβολεί».
Το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) εκκενώθηκε σήμερα, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε έναν τερματικό σταθμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφάλειας των αερομεταφορών και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η αστυνομία του Λος Άντζελες διέψευσε ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ανακοινώνοντας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος ο οποίος κατά τα φαινόμενα έδρασε μόνος.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νόρμα Άιζενμαν είπε ότι ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση αφού προηγουμένως συνεπλάκη με άνδρες της ασφαλείας του αεροδρομίου. Στο χώρο έχουν αναπτυχθεί πυροτεχνουργοί που ελέγχουν εξονυχιστικά τους τερματικούς σταθμούς.
Νωρίτερα, ένα τηλεοπτικό κανάλι, το CBS2, είχε μεταδώσει ότι συνελήφθη και ένας δεύτερος ύποπτος.
Η Άιζενμαν έκανε επίσης λόγο για «πολλά θύματα» από τα πυρά του ενόπλου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ωστόσο ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Γκας Βιλανουέβα, μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KTLA-5 είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλοί τραυματίες».
Μετά το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) στον Τερματικό Σταθμό 3, οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου ματαίωσαν τις απογειώσεις αεροσκαφών, όπως ανακοίνωσε μία εκπρόσωπός του. Στην ανακοίνωση που εστάλη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η εκπρόσωπος Κάθριν Αλβαράντο αναφέρει ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο και ότι «οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί προσωρινά».
Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είπε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο Λος Άντζελες και είναι σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By