Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυρ και μανία με την Ευρώπη ο Μεντβέντεφ

Νόμιμα τα χρήματα μας στην Κύπρο, αναφέρει ο  πρωθυπουργός της Ρωσίας.

dmitry-medvedev outΔιάφορες επιλογές εξετάζει η Ρωσία για τη χορήγηση βοήθειας στην Κύπρο, όπως  δήλωσε στους Financial Times ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και  όπως αναφέρει η εφημερίδα,ο Ρώσος πρωθυπουργός, μετά βίας μπορούσε να κρύψει το θυμό του για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που αποφασίστηκε στο Eurogroup.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, εμφανίστηκε αντίθετος για το πάγωμα του τραπεζικού συστήματος και των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα σκεφτεί δύο φορές σχετικά με την αύξηση του ποσοστού των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος που κατέχει σε ευρώ, όπως έχουν συστήσει κάποιοι στην ΕΕ.  «Οι Κύπριοι εταίροι μας έφτασαν στη Μόσχα με ένα πακέτο προτάσεων σχετικά με ορισμένα υλικά περιουσιακά στοιχεία που πιστεύουν ότι μπορεί να εξεταστούν προς απόκτηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Πρώτα όμως η ΕΕ πρέπει να καταθέσει νέες προτάσεις που συνάδουν με το νόμο και εγγυώνται τα περιουσιακά δικαιώματα», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία θα αναζητούσε πρόσβαση στα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου ως αντάλλαγμα απάντησε ότι «κατ’ αρχάς δεν κατανοώ πλήρως πόσο αξίζουν και έπειτα καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα από την τουρκική πλευρά. Αλλά είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε οποιαδήποτε ιδέα».

Για το «βρώμικο» χρήμα στην Κύπρο

Επέμεινε ότι πολλοί Ρώσοι πολίτες και επιχειρηματίες τοποθετούν τα χρήματά τους στην Κύπρο καθόλα νόμιμα και τόνισε ότι «για το ρωσικό κράτος είναι πολύ σημαντικό να πάρει αυτές τις πληροφορίες από την ευρωπαϊκή πλευρά, ώστε να γίνουν γνωστοί αυτοί που έφεραν χρήματα από τη ρωσική οικονομία», είπε ο κ. Μεντβέντεφ και πρόσθεσε ότι « οι  Βρετανικές Παρθένες Νήσοι ή οι Μπαχάμες. Είναι καλύτερες από την Κύπρο; Δεν πρέπει να λειτουργούμε με δύο σταθμά», κατέληξε.

 

 

By