Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Πυρ ομαδόν» του Βενιζέλου σε Τσίπρα

Προσωπική επίθεση κατά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ε. Βενιζέλο

tsipras_venizelos

Με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προυπολογισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Αν εμείς που αγωνιζόμαστε για τη χώρα εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το προχθές, είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι κ. ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το μνημόνιο και χάσει τον λόγο ύπαρξής του.

Ο προϋπολογισμός, είπε ο κ. Βενιζέλος  θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Είναι ένας προϋπολογισμός της επιστροφής σε θετικά πρόσημα, που θα λειτουργήσει ως βάση επανεκκίνησης, είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό» ,καθώς όπως τόνισε, αυτός ο προϋπολογισμός είναι θετικού πλεονάσματος.

Συνεχίζοντας την κριτική στα όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι τώρα που φτάσαμε σε αποτελέσματα χειροπιαστά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να ακυρώσουμε τα επιτεύγματα και να γυρίσουμε όχι στην κατάσταση που ήμασταν το 2010, αλλά στο 2008 και πίσω.

«Καμμία αίσθηση ευθύνης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν καλομάθει, γιατί κάποιοι άλλοι λαμβάνουν ιστορικά δυσανάλογο πολιτικό κόστος» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι παραβιάζει ανοιχτές θύρες με όσα είπε για τους πλειστηριασμούς, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει μονομερώς την πρότασή της για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Άνθρακες ο θησαυρός», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκφράζοντας την έκπληξή του γιατί με τα όσα είπε, προκαλεί φόβο και σπείρει πανικό στους πολίτες ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις τους.

«Εντυπωσιάστηκα από το πάθος υπεράσπισης των τραπεζών, μην τυχόν και χρειαστεί πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση, υποστηρίζετε δηλαδή, αναδρομικά τα όσα κάναμε, άρα σωστά ενεργήσαμε και προφανώς σωστά σώσαμε τις καταθέσεις, θα υποστήριζα ότι η θέση σας ενισχύει τη διαπραγμάτευση της χώρας εάν δεν είχατε πει την εθνικά εγκληματική φράση περί των καταθέσεων».

«Δεν πρόκειται αρθεί η προστασία της πρώτη κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού», είπε και απέρριψε ότι θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις. «Τώρα που άλλαξε η αγορά εργασίας, είναι περιττό να μιλάμε για μαζικές απολύσεις», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By