Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πωλείται το σπίτι του προέδρου

 

Όλα ξεκίνησαν όταν το ταβάνι στον Λευκό Οίκο έσταζε νερά….

Το ταβάνι στο λευκό οίκο έσταζε από την υγρασία και την πολυκαιρισμένη κατασκευή. Ηταν αυτό που εξόργισε τον πρόεδρο, Calvin Coolidge, και έχοντας πια απηυδήσει από την κατάσταση, αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του, να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο και να εγκατασταθεί στην οικία Patterson.

Αυτά συνέβησαν το καλοκαίρι του 1927, όταν μετά από μια ξαφνική νεροποντή τα νερά δεν σταματούσαν να στάζουν, από την σκεπή, στο ταβάνι και το πάτωμα του Λευκού Οίκου.

Η οικεία Petterson

Washington_Club1
Μπορεί η κατοικία Patterson να μην είχε το εύρος του Λευκού Οίκου, ήταν όμως ένα πανέμορφο σπίτι με χαρακτήρα και ζεστασιά. Χτισμένο το 1901, για την Elinor και τον Robert Pattersonb τους ιδιοκτήτες της Chigaco Tribune. Αυτό άρεσε στον πρόεδρο και την οικογένειά του που τελικά κράτησαν το σπίτι μέχρι το ’51.

Το πολυτελές Washington Club

Washington_Club
Από το 1951 μέχρι σήμερα, η κατοικία Patterson άλλαξε ιδιοκτήτες.
Ανακαινήσεις και έξτρα χώροι το μετέτρεψαν σε μια μικρή πολυτέλεια: 4 πατώματα, ασανσέρ, 16 κρεβατοκάμαρες, χώρος υποδοχής, αμφιθέατρο…

Το σπίτι του προέδρου γνωστό πλέον και ως Washington Club, έχει τεθεί προς πώληση και η σημερινή του αξία ανέρχεται στα 21 εκατ. δολάρια

By