Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πόλεμος» Γεωργιάδη- ΠΑΣΟΚ για τις καθυστερήσεις με την τρόικα

Στο επίκεντρο της κόντρας  η δυστοκία στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων που ζητούν οι δανειστές

pasok-grafeia-ippokratous

Ενδοκυβερνητικό μέτωπο άνοιξε με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη (MEGA), ο οποίος επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.Ο  κ.  Γεωργιάδης σε νέα του παρέμβαση τον Real fm 97,8 συνέχισε την κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας, ωστόσο,  να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

«Η επίθεσή μου ήταν και σε βάρος της τρόικας. Είπα ότι η τρόικα ζητά παράλογά πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Τα δημοσιονομικά μέτρα. Η επίκληση ενός κενού κατά την τρόικα 2,6 δισεκατομμυρίων. Όλα αυτά που ακούτε τελευταία είναι παράλογα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα δεχθεί. Δεν μπορούμε να κατεβάσουμε το παντελόνι και δεν μπορούμε να δεχθούμε όλα τα μέτρα», εξήγησε για τις πρωινές του βολές  προς το ΠΑΣΟΚ .

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την οργισμένη απάντηση του  Δημήτρη Καρύδη  στα social media, λέγοντας πως  «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είμαι και όχι του ΠΑΣΟΚ. Θα έλεγα στον κ. Καρύδη, αν θέλει να μαζέψει κάποιους να μαζέψει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε νομοσχέδιο, οι μισοί δεν ψηφίζουν».

«Ο πραγματικός κόσμος είναι ότι όταν δύο φορές πήγε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, μπήκε το ΠΑΣΟΚ, μπετόν αρμέ να τον σταματήσει. Όταν πήγε ο κ. Βρούτσης να κάνει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, μπήκε το ΠΑΣΟΚ, μπετόν αρμέ να τον σταματήσει. Ωραία, σταματάμε το ένα, σταματάμε το άλλο και τι μας λέει η τρόικα; Αφού δεν κάνατε τίποτα από όσα έχετε δεσμευθεί, κάντε τώρα αλλά 200, γιατί εδώ είμαστε τώρα», πρόσθεσε.

«Δεν μας συμφέρει ως χώρα να τσακωθούμε με την τρόικα, παρά μόνο αν μας ζητήσει πράγματα εντελώς παράλογα. Για να μην χάσουμε το δίκιο μας θα πρέπει να κάνουμε αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει. Και αυτά που θα συμφωνήσουμε, όποια είναι, να μην διανοηθεί κανένας από το ΠΑΣΟΚ να το παίξει ήρωας και να πει ότι αυτά είναι κόκκινες γραμμές. Αν κάποιοι δεν θέλουνε, να μας το πούνε, να πάμε σε εκλογές να τελειώνουμε, γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», τόνισε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Προεδρική εκλογή μπροστά στη συμφωνία με τους δανειστές μας είναι ήσσονος σημασίας θέμα. Αν δεν έχουμε συμφωνία με τους δανειστές μας, δεν έχουμε χρηματοδότηση. Είναι κρίμα τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο, να επιστρέφουμε στην αφετηρία», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Η Ευρώπη, εδράζεται σε ένα ρητό. Οι συμφωνίες, είναι για να τηρούνται. Εδώ έχουμε υπογράψει μια συμφωνία. Για να πάμε στο επόμενο βήμα, πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει το προηγούμενο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει το προηγούμενο βήμα γιατί η κυβέρνηση οπισθοχώρησε στον λαϊκισμό. Ο Πρωθυπουργός έδωσε μάχη για να γίνουν όλα αυτά. Μπορεί να υπάρχουν και μερικοί δικοί μας υπουργοί που να υποχώρησαν»συμπλήρωσε.

«Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα. Για να επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα, πρέπει η κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει όντως να κάνουμε. Δεν λέω τα παράλογά. Δεν λέω να πάρουμε πίσω τις 100 δόσεις, αυτό αποκλείεται. Δεν λέω να μειώσουμε μισθούς, αυτό αποκλείεται. Δεν λέω να μειώσουμε συντάξεις, Αυτό αποκλείεται. Όμως, ότι οι απολύσεις στο δημόσιο που έχουμε δεσμευθεί μέχρι το 2014 πρέπει να γίνουν. Ο κ. Μητσοτάκης, πέτυχε κάτι σπουδαίο. Με την αξιοπιστία τη δική του, επέτυχε να μην υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε:

«Εγώ λέω, δεν κάνουμε σαν σοβαροί άνθρωποι αυτά που έχουμε συμφωνήσει, να κλείσουμε το μνημόνιο, να πάμε στην προληπτική στήριξη, να βγούμε και στις αγορές για να γυρίσει η χώρα σελίδα» ανέφερε.

«Πιστεύω ότι πρέπει να γράψουμε σήμερα και να στείλουμε στην τρόικα ορισμένες βασικές μεταρρυθμίσεις. Συνδικαλιστικό νόμο, ένα, νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, δύο, ανεξάρτητη φορολογική αρχή, τρία, τις ρυθμίσεις που χρειάζεται το ασφαλιστικό, τέσσερα», σημείωσε.

«Αυτό που μας ζητούν να κάνουμε στο ασφαλιστικό δεν είναι μειώσεις συντάξεων. Υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές οι οποίες θα εξασφαλίσουν ότι θα πάρω κι εγώ σύνταξη. Αν έχει χρεοκοπήσει το ταμείο μέχρι τότε, θα πάρω σύνταξη; Δεν θα πάρω», είπε ακόμα για το ασφαλιστικό.

«Γιατί προτιμούμε να μας λένε οι ξένοι τι θα κάνουμε; Το δικό μας σχέδιο είναι να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις για τη χώρα μας γιατί πρέπει να κάνουμε τη χώρα μας σπουδαία. Εμένα αυτό που με εξευτελίζει είναι να έρχεται ένας ξένος και να μου λέει ότι το ασφαλιστικό μου ταμείο έχει πρόβλημα και αν δεν κάνεις παραμετρικές αλλαγές μετά από δέκα χρόνια δεν θα έχεις να πληρώσεις σύνταξη. Με ντροπιάζει αυτό γιατί το ξέρω από μόνος μου. Δεν χρειάζομαι κανέναν Τόμσεν να μου λέει τι πρέπει να κάνω. Λες και είμαι κανένα ανώριμο παιδί που χρειάζεται τον μπαμπούλα για να κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει να βγούμε με θάρρος, να υπερασπιστούμε τις μεταρρυθμίσεις, να πούμε στον κόσμο γιατί τις κάνουμε και να δουλέψουμε γι αυτές», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.”

Παρέμβαση για τις καθυστερήσεις με την τρόικα, επίσης, έκανε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα 

By