Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πόλεμος Σγουρού – Καλογερόπουλου

Πυρ και μανία ο περιφερειάρχης με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: «Κινείται από κομματικό συμφέρον και στιγματίζει παρατάξεις»

Στιγμιότυπο 2013-05-17, 5.37.02 PMΑπηνής πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Δ. Καλογερόπουλου και  του περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, ο οποίος μιλά για κινήσεις με βάση το κομματικό συμφέρον, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Αιτία; Ένα έργο  της πρώην Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, για το οποίο η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη θέσει σε αυτοδίκαιη αργία τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Έργων που είχαν χειριστεί το θέμα. Ο κ. Καλογερόπουλος, αποφάσισε να παραπέμψει όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010. Και τούτο γιατί η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης του έργου και την κήρυξη ως έκπτωτου του αναδόχου, αντί αυτό να το κάνει η Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου της Περιφέρειας Αττικής. «Χρησιμοποίησαν δηλαδή ως πρόφαση μια γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο, αφού η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν συγκεκριμένη: Να διαλυθεί η σύμβαση» λένε από το περιβάλλον Σγουρού.
Το Πόρισμα του Επιθεωρητή που επικαλείται ο Καλογερόπουλος, ζητά την διερεύνηση τυχόν ευθυνών των μελών της Επιτροπής, και δεν επιβάλλει την παραπομπή τους, ως εκ τούτου, μετά  την απολογία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής θα έπρεπε να  θέσει το θέμα στο αρχείο.
Πηγές της περιφέρειας Αττικής υποστηρίζουν: «Ο Καλογερόπουλος ενεργώντας όχι με βάση τα νομικά και πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης και χωρίς να προκύπτει κάτι επιλήψιμο από το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τους παραπέμπει όλους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».
Μάλιστα, όπως προσθέτουν «θα έπρεπε να σταθμίσει διπλά την ενέργεια του αυτή, αφού δεν υπήρχε καταγεγραμμένο ποινικό αδίκημα και αφετέρου η παραπομπή όλων των μελών μιας επιτροπής (πλην αιρετών της ΝΔ που δεν συμμετείχαν), θέτει πολιτικό ζήτημα λίγους μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές». Οι ίδιοι κύκλοι εγκαλούν τον κ. Καλογερόπουλο ότι «δυστυχώς κινήθηκε όχι με βάση το νόμο, όπως επικαλείται, αλλά με βάση το κομματικό συμφέρον: Να στιγματίσει όλες τις άλλες παρατάξεις, και να αιωρείται για μήνες μια κατηγορία για την Περιφέρεια εν μέσω προεκλογικής περιόδου».

 

By